Világelső táncos adott órákat Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz
Mirko Gozzoli szerint rendkívül tehetségesek a magyarok

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-07 | Blahó Gabriella

A szentesi Szilver TSE táncosainak adott órákat az olasz profi világbajnok. Mirko Gozzoli világelső a társastáncban. Szerinte a magyarok közül előbb-utóbb valaki felülmúlja őt.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A világbajnok a szegedi Szögi Szilviával párban. Fotó: Vidovics Ferenc
Negyedszer járt a Kurca-parti városban Mirko Gozzoli, akinek nevét rajongással említik a társastánc hívei. Az olasz férfi magánórákat és csoportos órákat adott a Szilvert TSE meghívására a fiataloknak. Mirko az órák után lapunknak azt mondta: a magyarok nagyon tehetségesek, reméli, hogy közülük valakik előbb-utóbb világelsők lesznek. A szentesi László Csaba és a szegedi Szögi Szilvia együtt többször megszerezte a magyar bajnoki címet, külföldi versenyeken is szépen szerepelnek. Az egyesület pedig éppen azért hívta az olasz férfit néhány napra a városba, mert ezen a szinten már az ő tudására van szükség a fejlődéshez. Mirko szerint Csaba és Szilvia igazi ereje abban rejlik, hogy közösek a céljaik, ami rendkívül fontos a táncban. Szilviával táncolt néhány kört az óra nézőinek nagy örömére. Az ifjú nőben hatalmas volt a láz. Mondta is a harmincéves mester, hogy Szilvia érzései egyértelműen tapasztalhatóak mozdulatain.

Elsők az amatőrök és profik között

Mirko Gozzoli az olaszországi Livornóban a Pin Focus egyesületében táncol Alessia Bettivel. 2002-ben és 2003-ban amatőr Európa-bajnoki és világbajnoki címet szereztek a standard táncok kategóriájában. 2004-ben a pár profi Európa-bajnok, 2005-ben pedig profi világbajnok lett.

Egyelőre aktívan táncol Gozzoli, rendszeresen versenyez és vendégszereplésekre fogad el meghívásokat. Kínában, Japánban és Tajvanon népszerűvé lett az európai stílus. A Távol-Keleten négyezer eurót is fizetnek félórányi bemutatóért a világ legjobbjainak. Azt mondja, ha befejezi a versenyzést, csak órákat ad. Elmondta: óriási élményt nyújt a tanárnak, ha tanítványai nála többet érnek el. Az az igazi forradalom – magyarázta –, ha a tanítvány megelőzi a mestert.

Mirko – akinek minden megnyilvánulásában érezhető volt a finom elegancia – először az ezredfordulón járt Szentesen. Szerinte az elmúlt években sokat fejlődtek a város táncosai minden szempontból. Egyre szabályosabb a tartásuk, jó a lábvezetésük, egyre áthatóbban viszi őket a lendület, sokkal pontosabban táncolnak. Gozzoli megjegyezte, hogy Csaba és Szilvia sztárok lettek mindazok előtt, akik ismerik őket. Elismerően nyilatkozott erről a jelenségről, hiszen a pozitív példa igazi erőt ad mindenkinek abban, hogy még jobb legyen.