Bokszgála Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-04 | Imre Péter

Szeptember 9-én 17 órától már a hatodik bokszgálát rendezik meg Szentesen, és ebből hármat a TV 2 Ring élőben közvetített. A Felix-Promotion és a Szentesi Kinizsi TE által szervezett esemény ismét jó szórakozást ígér a küzdősportok szerelmeseinek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Biztos, hogy ismét zsúfolásig megtelik a szentesi Dr. Papp László-sportcsarnok, hiszen így történt ez az előző öt ökölvívógála esetében is. A Felix-Promotion és Szentesi Kinizsi TE gazdag, változatos, 17 órától végig pörgős programmal várja az érdeklődőket. A részletekről a főszervezőt (a munkát, az egyeztetést, a sportcsarnok és a szállások lefoglalását már hónapokkal ezelőtt megkezdte), Bertók Róbertet kérdeztük:

– A publikum, ezt ígérhetem, egy pillanatig sem fog unatkozni. A nyolc ökölvívó és három thai-, illetve kick-box mérkőzésen kívül számos bemutató is szerepel a programban. Lesz táncos csoport, Somogyi András parodista is fellép, hallhatnak motorhangutánzást és láthatnak capoeirabemutatót. És nemcsak a ringben, a kötelek között lesznek sztárok. Ellátogat hozzánk Nagy „Csonttörő" János, Kovács „Vipera" Attila, Csábi Bettina, a Nagy Ő, Noszály Sándor, a supervisori teendőket pedig Kovács Kokó István látja el, ő még sohasem járt Szentesen. Természetesen jelen lesz Rácz Félix, a Felix-Promotion tulajdonosa, akit kedvese, Südi Iringó táncos is elkísér.

De szóljunk az igazi attrakciókról, a bunyómeccsekről is: három főmérkőzés lesz. Először Petrovics János csap össze Burányi Lászlóval, a tét a nagyváltósúlyú magyar bajnoki cím. Mészáros András az áprilisban Nagy Zsolt ellen megszerzett WBO (Boksz Világszervezett) pehelysúlyú interkontinentális övét teszi kockára az ukrán Stanislav Merdov ellenében.
Riválisa 30 éves, 180 centi magas és eddigi 16 győzelme közül 14-et kiütéssel aratott. Nagy „Hóhér" József veretlen nagyközépsúlyú Európa-bajnok (EBA) a brit Darren Rhodes (annak idején Kótai Mihályt 1 ponttal verte meg) ellen lép kötelek közé, a tét az IBF „gazda nélküli" interkontinentális öve. A tét óriási, hiszen Nagy veresége esetén – makulátlan mérlegén és az IBF-címen kívül – elbúcsúzhat EBA-övétől, és attól a lehetőségtől, hogy bekerüljön az IBF Top 15-ébe.

A mérlegelésre pénteken 15 órától kerül sor Brezovai Sándor „birodalmában", a Wellness Colosseumban. A TV 2 ezt is közvetíti.