Otthagyta a busz a fiút Hozzáadás a gyűjtőhöz
A tizenhét éves fiatalember pechjére zárva volt az illemhely

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-09-01 | Blahó Gabriella

Vásárhelyen hagyta egyik utasát a Szeged és Szentes között közlekedő busz vezetője. A tizenhét éves fiatalember szólt a sofőrnek, hogy a mosdóba menne, majd leszállt a járatról – de visszatérve csak a jármű hűlt helyét találta. A fiú édesanyjától a szentesi buszállomás vezetője elnézést kért. Kérdés, meddig kellett volna várni rá.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A fiú édesanyjától, Szabó Jánosnétól Mészáros Zoltán állomásvezető elnézést kért. Fotó: Vidovics Ferenc
A Szegedről este háromnegyed kilenckor induló járatra a minap szállt fel Szabó Ádám. Útban Szentes felé, Hódmezővásárhelynél leszállt, mert a mosdóba kellett mennie. Szólt a sofőrnek, majd a pályaudvaron zárva találta a vécét, s a mobilvécét is. Egy közeli szórakozóhelyen könnyített magán, de az állomásra visszatérve a busznak hűlt helyét találta. Este félt tízkor egy szál pólóban tehetetlenül állt a szentesi fiú a vásárhelyi állomáson. Telefonon hívta a szüleit, majd az édesanyja autóval érte ment. Szabó Jánosné azt mondja, bárkivel előfordulhat, ha autóbusszal utazik, hogy útközben le kell szállnia. Még szerencse, hogy a gyerek csomagján rajta volt a névjegye, így az egyik utas leadta azt a szentesi állomás információs irodájánál, éppen akkor, amikor ők kocsival oda megérkeztek – mesélte.

Szabó Jánosné és a szentesi állomás vezetője tegnap találkozott, Mészáros Zoltán elnézést kért a fiú anyjától. Az állomás vezetője időközben megkérdezte kollégáját az ügyről, s kiderült: a fiú valóban szólt neki, mielőtt leszállt volna. A sofőr Vásárhelyen körülbelül öt percet várt, majd abban a tudatban, hogy a buszon utazó vízilabdás srácok nem jelezték, társaságukból hiányzik a leszálló fiú, nyilván továbbment.

Szabóné Lídia erre így válaszolt: a fia futballozik a Tisza Volán csapatában, és teljesen egyedül utazott ezen a napon – ám ez akkor kétségkívül nem derülhetett ki. Az állomásvezető elmondta: a Tisza Volán Zrt. számára nagyon fontos az utazóközönség elégedettsége, ezért elnézést kért a családtól.

Jegyezzük meg, a Volán igen gáláns volt az elnézéskéréssel, mert meddig kellett volna várnia a busznak, hiszen létezik menetrend, a többi, bizányára siető utasról már nem is beszélve...


Továbbá:
Hét végével indul a tanév
Célba értek a szentesi kegyelmi kérvények
Lemondott a Fidesz szentesi frakcióvezetője
Budapesten játsszák Cserna-Szabó drámáját
Szirbik és Fetser – egy ügyért