Célba értek a szentesi kegyelmi kérvények Hozzáadás a gyűjtőhöz
Szabadlábon várja az államfő döntését a két elítélt orvos

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-31 | Blahó Gabriella

Megérkezett hétfőn az Igazságügyi és Rendvédelmi Minisztériumba a szentesi dr. Geönczeöl Tibor kegyelmi kérvénye. Dr. Kovács Ágnes iratai már néhány nappal korábban odaértek. A nyár elején jogerősen börtönbüntetésre ítélt két szentesi orvos egyelőre szabadlábon várja a köztársasági elnök döntését.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Csongrád Megyei Bíróság jogerős ítéletében bűnösnek mondta ki Dr. Geönczeöl Tibor baleseti sebészt és dr. Kovács Ágnest, a szentesi kórház volt igazgatóját. Különösen nagy kárt okozó csalás elkövetéséért letöltendő börtönbüntetést szabott ki a bíróság, ám mindketten kegyelmi kérvényt nyújtottak be. A kérvények a szabályos jogi úton a minap megérkeztek az Igazságügyi és Rendvédelmi Minisztériumba – erősítette meg a tárca szóvivője. Bodnár Lajos szűkszavú közleménye szerint az iratokat – a miniszter véleményével együtt – továbbítják a köztársasági elnökhöz, aki indoklás nélkül dönt a kegyelem kérdésében.

A két elítélt eközben szabadlábon várja sorsának alakulását. A másfél év szabadságvesztésre ítélt Kovács Ágnes most a minisztertől kapott haladékot a köztársasági elnök döntéséig. A volt kórházigazgató nagyon örül ennek, hiszen korábban szeptember 21-éig szólt a halasztás. Bízik a kegyelemben. A három év börtönbüntetésre ítélt Geönczeöl Tibor hasonlóképpen halasztás iránt nyújtott be kérelmet – életveszélyes egészségi állapotra hivatkozva – a Szegedi Városi Bírósághoz. Kérelmét első fokon elutasították. A doktor fellebbezett, másodfokon még nem született döntés.

Cseh Attila, a megyei bíróság elnökhelyettese lapunk kérdésére azt mondta: a gyakorlat az, hogy a büntetés-végrehajtási csoport mindaddig nem adja ki az elítélt számára a behívólevelet, amíg a kérelme ügyében jogerős határozat nem születik. Így most mindkét elítélt szentesi otthonában várva reménykedik abban, hogy Sólyom László köztársasági elnök a közeljövőben számukra kedvező döntést hoz, és azzal az igazságügyi tárca is egyetért. A kegyelem csak így érvényes.


Továbbá:
Otthagyta a busz a fiút
Hét végével indul a tanév
Lemondott a Fidesz szentesi frakcióvezetője
Budapesten játsszák Cserna-Szabó drámáját
Szirbik és Fetser – egy ügyért