Dr. Tóth Gyula kézbe vette a szentesi utánpótlást Hozzáadás a gyűjtőhöz
Mindenkin rajta tartja a szemét

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-23 | Szélpál László

A Szentesi VK-nál augusztus 1-jétől az utánpótlásért felelős szakmai igazgatóként folytatja munkáját dr. Tóth Gyula (Vidovics Ferenc fotóján). A vb-t, Eb-t nyert női vízilabda-válogatott egykori szövetségi kapitánya szerint, a jövőben kizárólag a saját tehetségeire számíthat a klub.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az elmúlt évadban szerepelt utoljára edzőként dr. Tóth Gyula, aki annak idején szövetségi kapitánya volt a világ- és Európa-bajnokságot nyert magyar női pólóválogatottnak, a Szentessel tíz bajnoki aranyérmet gyűjtött be, egy Magyar Kupa-elsőséget, nem beszélve a BEK-győzelemről. Később a Szentes férficsapatát is trenírozta, a legutóbbi években pedig a klubnak a fiú ifjúsági és serdülő gárdájának kispadján dolgozott. Egészen a legutóbbi évad végéig. Augusztus 1-jétől ugyanis a Szentesi VK utánpótlás szakmai igazgatójaként igyekszik minél többet tenni a klub pólójáért.

– Nagy megtiszteltetés, hogy a vezetőség felkért erre a pozícióra – árulta el a kiváló szakember. – A szentesi utánpótlás még mindig országos hírű, de őszintén el kell ismerni, akadnak benne üres foltok. Ifiedzőként magam is tapasztaltam, hogy a '87-es korosztályt csak úgy tudtam kiállítani, hogy abban muszáj volt szerepeltetnem két meg három évvel fiatalabbakat is.

A jeles szakember nyolcéves kortól felügyeli a klub leány- és fiútehetségeit.
– Felméréssel kezdtem új munkámat, minden egyes játékosról kartont vezetek majd. Ki szeretnék dolgozni egy új koncepciót, melyben az élettani sajátságokat figyelembe véve benne szerepel a fizikális, a technikai, a taktikai, de még a mentális képzés is. A klub anyagi lehetőségei nem teszik lehetővé, hogy igazoljon, így pedig az egyetlen járható út: a minőségi utánpótlásképzés. Kizárólag ebbe lehet a jövőben kapaszkodni.