Autók is járnak az épülő bicikliúton Hozzáadás a gyűjtőhöz
Át sem adták, máris nyüvik az új aszfaltot Csongrádon

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-21 | Bíró Dániel

Bár még munkaterület a csongrádi gátkoronán félig elkészült kerékpárút, a városlakók már birtokba vették: olvasóink szerint nemcsak a gyalogosok és a biciklisek, hanem motorosok és autósok is fölhajtanak a keskeny aszfaltcsíkra. A vízügy táblákkal és szalagokkal igyekszik távol tartani az illetékteleneket, de ezek az eszközök rendre eltűnnek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Aszfaltozás a gátkoronán. Csak munkagépekkel lehetne behajtani, ám ez a csongrádiakat cseppet sem zavarja Fotó: Bíró Dániel
A városi szakaszon teljes hosszában, a Körös-toroki bejárattól pedig a holtágig kapott eddig aszfaltburkolatot a töltésre tervezett kerékpárút, amelynek átadását jövőre ígérték Csongrádon. A gátkorona nemcsak emiatt, hanem a gátrekonstrukciós beruházás miatt is munkaterületnek számít, oda csak vízügyes járművekkel és munkagépekkel lehetne behajtani. A csongrádiakat ez cseppet sem zavarja: ha szabad pálya, gyalog vagy két biciklin előszeretettel közlekednek rajta.

A minap azonban azzal keresték fel olvasóink a szerkesztőséget, hogy autósok és motorosok is kipróbálják a félkész kerékpárutat, veszélyeztetve ezzel azokat, akik – szintén szabálytalanul – de már bicikliznek az aszfaltcsíkon. Az információ nyomán megnéztük a helyszínt, és nem találtunk tiltó táblákat a felhajtóknál.

– Hiába helyezünk ki táblákat, vagy szalagozzuk be a ráhajtókat, rendre eltűnnek a figyelmeztetések – nyilatkozta lapunknak Ördögh József, a vízügyi szakaszmérnökség vezetője. Hozzátette, teljesen lezárni nem tudják a kerékpárutat, hiszen folyamatosan dolgoznak rajta, egyrészt az útépítők, másrészt a gát felújításában résztvevők. De felveszik a kapcsolatot a rendőrséggel, sűrűbb ellenőrzést kérnek. Ördögh azt is elmondta, a bicikliút átadása után is lehet majd találkozni autóval a gáton, hiszen a vízügy és két külterületi lakos használhatja ily módon az aszfaltutat, de rajtuk kívül senki sem hajthat föl a töltésre.

Bedő Tamás polgármester a problémával kapcsolatban annyit közölt lapunkkal: a rendőrség mellett a közterület-felügyelet is ellenőrizni fog. A csongrádi kapitányságon azt mondták, ha igény mutatkozik rá, sűrűbben ellenőriznek a kerékpárúton, amit a vízi rendészet is figyelhet Tisza-parti bázisáról.


Továbbá:
Megkezdődött az ünnep a csongrádi Bor utcában
Szőlőszemle nyitotta a borfesztivált
Nyertes borokkal készülnek az ünnepre
A Fidesz Kurucz mellett áll Csongrádon
Nem vándorol tovább a Körös-torkolat