Lovon ünnepelték az államalapítást Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-21 |

A kenyérszentelés, a tűzijáték és a muzsika mellett a lovak is szerepet kaptak a szentesi ünnepen. A western versenyen olyan fiatalokkal találkoztunk, akik megdolgoztak azért, hogy lovuk lehessen.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentesen, a sportpályán lovasversenyt rendeztek Fotó: Vidovics Ferenc
A sportpályán cowboykalapban, farmernadrágban és kockás ingben felvonuló lovasok találkoztak az első szentesi western lovasversenyen. A találkozó rendezője Istenes Csilla, a helyi sportegyesület vezetője szerint a klasszikus angol típusú lovaglóversenyek mellett az amerikai módi egyre népszerűbb. A lovaglás rajongói számára ezért szervezett az Árpád Lovasklub találkozót. Az életszerű akadályok között sikeresen vezette Lewis Jac nevű lovát a budapesti Csölle Ágnes, aki Csillával való barátsága miatt jó ideje Szentesen edz. A herélt mén tavaly egy közép-európai versenyen kvalifikáltatta magát pleasure kategóriában az oklahomai világbajnokságra, a tengeren túlra a versenyző pénz híján nem jutott el, de így is büszke a lóra. Rajthoz ugyan nem állt a szentesi Pető Endre és Balla Péter, de alacsony termetű lovaikon követték a pályán zajló eseményeket. A két kamaszfiú együtt indul a város környéki túrákra. Hobbijuk mellett sorsuk is közös: a lovakat szülői segítséggel és a maguk pénzén vették.

A Kurcán innen az ifjúsági ház mellett szentelte meg az új kenyeret és mondott beszédet Kovách Péter református lelkész Szirbik Imre polgármester társaságában. A művelődési ház tetejéről fellőtt tűzijáték beragyogta a sötét égboltot húsz percre.

Elismerések Szentesen

Az államalapítás ünnepének alkalmából Szentes Városért Emlékéremmel jutalmazta a képviselő-testület a harmincesztendős Pengető Citerazenekart. Közszolgálati munkájáért bronz emlékérmet kapott Bakos Lajosné, Bánfi Lászlóné, Benedek Erzsébet, Doba Lajos, Gémes Erzsébet, Hornyik Lászlóné, G. Szabó Lenke, Horváthné Gál Terézia, Kiss Gyula Tibor, Kocsis Sándorné, Puskásné Halál Ágnes, Siposné Bodnár Erika, Sipos Jánosné, Szilvássy Árpádné, Tóth Csaba, Varga Tibor, Váczi Sándor – ők közalkalmazottak és köztisztviselők. Kiss Gabriella tanácsosi címet vehetett át.  



Továbbá:
Független fiatalok versenye Szegváron
A tisztiorvosok több feladata
Csatornát építtet a kastély vevője
Gumicsizmát húz a volt szentesi államtitkár
Bíróság dönti majd el, ki nevelheti fel Koncz Judit lányát