Csatornát építtet a kastély vevője Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-18 | Blahó Gabriella

Szeptemberben nagy munka kezdődik Nagymágocson: szennyvízcsatornát építtet a községben a befektető, amely a kastélyt szeretné megkapni. A budapesti Arawana Kft. szállodaként hasznosítaná a régi épületet, helyette modern otthont épít a megyei önkormányzatnak – ide költöznek át azok az idősek, akik most a kastélyban élnek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Új szociális otthont épít a faluban a fővárosi vállalkozó, ezért cserébe megkapja a kastélyt. Erről döntött korábban az intézmény fenntartója, a megyei közgyűlés. Az uniós normák szerint az otthon mellé szennyvíztisztító berendezés is szükséges. A telephez a területet viszont a község adja, és a helyi önkormányzat megegyezett a befektetővel: a falu kútjáért és a területért cserébe a beruházó kiépíti a szennyvízcsatorna-hálózatot a teljes területen. Balla Ilona, az Arawana Kft. egyik ügyvezetője lapunk érdeklődésére elmondta, hogy a csatornázás tervei elkészültek, a kivitelezővel készül megállapodni a cég. – A portugál MOTA-NGIL nevű vállalat magyar állami megrendeléseket is teljesített már, várhatóan velük állapodunk meg – mondta az ügyvezető. Az építéshez szükséges csövek, eszközök várhatóan szeptemberben érkeznek a faluba, amikor elkezdődhet a tényleges munka.

Czabarka János polgármester közölte: kijelölték a szennyvíztelep helyét. A Mágocs-ér közelében, az úgynevezett fóliástáblánál épülhet a szennyvíztisztító. A falu polgármestere folyamatosan tartja a kapcsolatot a befektetőkkel és egyeztetnek a munkáról. A munkahelyek számának növekedésére, és a falu fellendülésére számít Czabarka, a várható változásokról falugyűléseken tájékoztatta a mágocsiakat, akik egyelőre hiszik is, nem is azt a temérdek pénzt, ami egy ilyen változáshoz szükséges. Az új otthon, a csatornahálózat, a fürdő és a szálloda építése, a kastély újjávarázslása – lovardával együtt – legkevesebb hatmilliárd forintba kerül, és évek alatt valósul meg. A faluban mindenesetre reménykedve figyelik az eseményeket.


Továbbá:
Független fiatalok versenye Szegváron
A tisztiorvosok több feladata
Gumicsizmát húz a volt szentesi államtitkár
Bíróság dönti majd el, ki nevelheti fel Koncz Judit lányát
Szigetelik a homlokzatot