Vakok keltek egybe Hozzáadás a gyűjtőhöz
Szénási Júlia és Magyar Dénes örök hűséget fogadott

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-15 |

Alig félesztendős jegyben járás után a szegvári Magyar Dénes feleségül vette a budapesti Szénási Júliát. A vak fiatal pár a faluban kötött házasságot barátaik és rokonaik társaságában. Julcsi régi szokás szerint eldobta a csokrot: a virágot a szintén látássérült barátnője kapta el: legközelebb ő házasodik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A vak fiatal pár a falu templomában is kimondta az igent Fotó: Szabó Médea
Tudták a falubeliek szombaton, merre halad a násznép: amerről a tangóharmonika-szó hallatszott. Az utcákon kíváncsiskodó szegváriakat lehetett látni, akik hangosan üdvözölték az itt felnövekedett Dénest és fővárosi választottját, Júliát. Amikor az anyakönyvvezető előtt örök hűséget esküdtek egymásnak, az ara a meghatottságtól elsírta magát. Szénási Júliát ezentúl Magyar Júliának hívják. Az ujdonsült feleség azt mondta, azért választotta ezt a megoldást, mert a Magyarné Szénási Júlia Rita nevet leírni kicsit hosszú. A templomi esküvő alatt mindketten folyamatosan imára tartott kézzel álltak az oltár előtt. Úgy tűnt, nagyon fontos számukra a hit. Zsadányi József katolikus plébános adta egybe a párt, s olvasta fel Pál apostolnak a korinthosziakhoz írt leveléből a szeretetről szóló részt. A templom előtt a földön virágszőnyeg várta a párt, a szertartás végeztével a színes szirmokon át esőben távozott a násznép – különösen finom illatú volt a levegő, kellemes hangulatú az idő.

A menyasszony ruháját és frizuráját a barátok közül sokan dicsérték és elismerően szóltak arról, hogy Júlia hastáncolni jár. Kissé nehéz őt tanítani – mondta egyik csoporttársa, a szentesi Nagy Marietta –, hiszen nem lát, de nagyon jól megértjük egymást. A lány elfogadta az esküvőre és lakodalomra szóló meghívást, táncolt a násznép előtt. Az ifjú férj örömünnepnek nevezte az esküvőt, és határtalan boldognak mondta magát.

Megfigyelők szerint Julcsi és Dénes között régóta egyértelműen érzékelhető a harmónia. A szegvári fiatalember kijelentette, reméli, hogy házasodásban követi őt legjobb barátja, a szintén vak Jurászik Sándor. Julcsi nem hagyta ki az esküvőkön szokásos csokordobást, a szerencse és a véletlen úgy hozta, hogy a virágköteg éppen Bodnár Edit lábaihoz esett, aki felkapta és később is boldogan szorongatta. A látássérült lány a feleséggel együtt járt Budapesten iskolába, a legjobb barátnője.

Szénási András, Júlia édesapja jó helyen tudja a lányát, aki most már végérvényesen Szegváron lakik. Keller Ilona, Dénes édesanyja úgy érzi, most kiteljesedik az élet körülötte. A közeli rokonok és a barátok hajnalig mulattak szombaton a gazdaházban: volt ott tyúkhúsleves, marhapörkölt, csirkesült, sütemény, finom bor és jókedv – bőven.



Továbbá:
Szentesen forrong a Fidesz-szervezet
Húsz forinttal olcsóbb benzin – Szentesen is
Műemléki védelem alatt a szentesi téglagyár
Míg a kampány tart, leveti az egyenruhát
Sikeres civilek fogtak össze Szentesen