Elmúlt a láza a szentesi betegnek Hozzáadás a gyűjtőhöz
Nincs papagájkóros a városi kórházban

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-15 | Balázsi Irén

A szentesi kórházba tüdőgyulladásra utaló tünetekkel került be egy fiatalember, akinek napokig 40 fokos volt a láza. A híresztelésekkel ellentétben nem papagájkóros a beteg. A tüdejében beszűrődést találtak, amely lassan felszívódik. Hamarosan hazaengedik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Lapunk tudomására jutott, hogy a szentesi kórházban fekszik egy fiatalember, akiről az a hír járta: papagájkórtól szenved. Egyesek tudni vélték, hogy a munkahelyén háziszárnyasokkal találkozott naponta.

A laikusok ebből arra következtettek, a jószágok fertőzték meg az illetőt. Ezért került a fertőző osztályra tüdőgyulladásra utaló tünetekkel. Értesü lésünk szerint állandóan 40 fokos a láza, góc van a tüdejében, és a gyógyszeres kezelésekre nem reagált a szervezete.

Megkérdeztük az esettel kapcsolatban a szentesi kórház főigazgatóját arról, igaz-e, hogy a fenti tünetekkel bekerült az intézményükbe egy férfi. Fenyves Ernő lapunknak azt nyilatkozta: a fertőző osztályon valóban harmadik napja fekszik náluk egy fiatalember. Oda azért került, mert a szentesi kórháznak nincs tüdőgyógyászati részlege.

Az illetőt ezt megelőzően négy napig járó betegként kezelték, s mivel nem javult az állapota, ezért vették fel a kórházi osztályra. A tüdejében észlelt beszűrődés elkezdődött felszívódni, és tegnap már láza sem volt a betegnek. A főigazgató elmondása szerint rövidesen hazaengedik a fiatal férfit.


Továbbá:
Húsz forinttal olcsóbb benzin – Szentesen is
Műemléki védelem alatt a szentesi téglagyár
Döntés a választási bizottságról
Míg a kampány tart, leveti az egyenruhát
Sikeres civilek fogtak össze Szentesen