Húsz forinttal olcsóbb benzin – Szentesen is Hozzáadás a gyűjtőhöz
A Tesco-kút a konkurenseknél is lenyomhatja az árakat

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-12 | Balázsi Irén

Minden felhajtás nélkül nyílt meg tegnap reggel – Vásárhely és Makó után – a Tesco töltőállomása Szentesen is. A csongrádi úti benzinkútnak örülnek a helybeliek, várták már az árzuhanást. A konkurens cégek egyelőre nem érzékelik a konkurencia megjelenését.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Varga János volt az első a tegnap reggeli nyitáskor. Fotó: Vidovics Ferenc
A szentesi Tescóhoz közeli Tavasz utcából érkezett Varga János tegnap reggel fél nyolc után az új töltőállomáshoz. Ő volt az első autós, aki várta, hogy nyolc órakor megnyíljon a kút. Azt mondta: nagyon jó, hogy a multinacionális cég Szentesen is építtetett az áruház mellé üzemanyagtöltőt, mert „lefogja" a konkurens cégeknél is az árakat. Az idős férfi azt mesélte, hogy eddig ha Szegedre utaztak valamiért, hazafelé mindig megálltak Vásárhelyen, s a Tesco-kútnál tankoltak. Ott literenként húsz forinttal olcsóbban vették az üzemanyagot, mint bármelyik más töltőállomáson. Most háromezer forintért tesz Varga János a kocsiba gázolajat, ám ha megkapja a nyugdíjat, telitölti a tankot.

Szentesen már a Tesco diktálja az árakat. Fotó: Vidovics Ferenc
A teherfuvarozó Maczelka László másodikként érkezett a kúthoz nyitás előtt. Azt mondta lapunknak: arra számít, hogy a többi töltőállomáshoz viszonyítva itt literenként legalább tíz forinttal olcsóbban juthat 95-ös oktánszámú benzinhez. Eddig 310 forintért vette az üzemanyagot, de mostantól érdemes lesz neki két kilométernyit megtennie a csongrádi úti Tesco-kútig. Szerinte ennek le kell nyomnia a többi cég árait is. A teherfuvarozónak a megélhetése függ ettől, ő ugyanis a megrendelőinél nem tudja emelni a tarifát, mert az embereknek nincsen pénzük. Ráadásul neki konkurenciát jelentenek azok az üzletek, amelyek díjtalanul szállítják házhoz a megvásárolt terméket.

Amúgy minden felhajtás nélkül engedték be a gépjárműveket az állomásra hajszálpontosan 8 órakor. Egyidejűleg nyolc autós tankolhatott volna, de a nyitáskor még nem voltak annyian. Később jött Bubla Kálmán teherfuvarozó, aki szerint ideje volt átadni ezt a kutat, mert a többi multi fenntartotta az árakat. Egyébként ő bármerre járt az országban, mindig „vadászta" a Tesco töltőállomásait. – Az ember csak keresi az olcsóbb üzemanyagot – tette hozzá –, főleg akkor, ha teherautóval tankol. Most 500-600 forintot spórolt meg, ám havonta már jelentős összeget tehet ki a megtakarítás.


A konkurencia még nem panaszkodik

A Tesco a 95-ös benzin literét 293 forintért kínálta, a gázolaj 275 forintba került. Az osztrák OMV csütörtökön 10 forinttal csökkentette a 95-ös árát, 299,90 forintra, a gázolajé 5 forinttal lett kevesebb: 279,90 forint. Tegnap délelőtt ugyanennyiért adták az üzemanyagot, akárcsak a Mol és a Shell töltőállomásán. Mindhárom régi kútnál azt a tájékoztatást kaptuk, hogy a forgalmukon egyelőre még nem érzékelték a konkurencia megjelenését. 



Továbbá:
Műemléki védelem alatt a szentesi téglagyár
Míg a kampány tart, leveti az egyenruhát
Sikeres civilek fogtak össze Szentesen
Még egyszer nem szabadul el a klór
Japánban is termesztik a szentesi paprikát