Meghallgatják a kétéves Diánát Hozzáadás a gyűjtőhöz
Megszólalt az eltűnt szentesi Koncz Judit barátnője

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-08-02 |

Továbbra sem találják a tizenkét napja nyomtalanul eltűnt Koncz Juditot. A 26 éves szentesi nő barátnője szerint elképzelhetetlen, hogy Judit önszántából hagyta volna magára a lányát. Lapunk úgy értesült, hogy pénteken meghallgatják a Szentesi Rendőrkapitányságon a kétéves Diánát.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Továbbra sincs fejlemény Koncz Judit eltűnésének ügyében, a rendőrség közigazgatási eljárás keretében keresi Diána anyukáját. Mint arról lapunkban többször beszámoltunk, a 26 éves nő tizenkét nappal ezelőtt tűnt el nyomtalanul szentesi otthonából. Kislánya, a kétéves Diána egyedül volt a Dózsa György utcai házban, amikor a nagyszülők rátaláltak. Koncz Józsefné és férje többször elmondta: biztosak abban, hogy lányuk nem önszántából hagyta magára gyermekét, és azt is, hogy Judit tartott Diána apjától, Dezső Lajostól. Az eltűnés furcsa körülményeiből – hiánytalan ruhatár, kertben megtalált fülbevaló, megdöglött kutya – is arra következtetnek a hozzátartozók, hogy Judit nem önszántából hagyta el otthonát.

Bár Diánát anyai nagyszülei magához vették, pár nap elteltével úgy
Kihallgatták a szülőket

Információink szerint hétfőn újból kihallgatták Judit szüleit és élettársát, Kiss Lászlót a rendőrségen. A hozzátartozókat külön-külön kérdezték meg az eltűnés körülményeiről, a vizsgálat közel három órán át tartott. Úgy tudjuk, hogy pénteken Diánát is meghallgatják a Szentesi Rendőrkapitányságon: orvos szakértői vélemény készül róla.  
határoztak a szentesi polgármesteri hivatal jegyzői irodájában, hogy a kislányt ideiglenes hatállyal börtönviselt apjánál helyezik el. Dezső Lajos 16 hónapig nem találkozott lányával, ez idő alatt ugyanis lopás miatt börtönbüntetését töltötte Németországban, és csak májusban tért haza. A hivatal Dezső Lajost a gyermeknevelésre alkalmasnak találta. Koncz Józsefék szombaton találkozhattak unokájukkal. Elmondásuk szerint a kislány kialvatlan volt, és láthatóan hiányzott neki az édesanyja.

Judit nem csupán szüleinek és élettársának, Kiss Lászlónak beszélt arról, hogy fél Dezső Lajostól, hanem egy mindszenti barátnőjének is. Lapunk megtalálta a mindszenti barátnőt. A fiatal nő – aki kérte nevének titokban tartását – elmondta, hogy bár utoljára februárban találkozott Judittal, barátnője már akkor beszélt neki arról, hogy fél a Dezső Lajossal való találkozástól.

– E vallomásnak azért nem tulajdonítottam különösebb jelentőséget, mert úgy gondoltam, hogy másoknál is problémás egy ilyen szituáció, hiszen amíg Dezső Lajos börtönben ült, Judit másba szeretett bele – mondta a mindszenti barátnő, aki elképzelhetetlennek tartja, hogy saját akaratából hagyta volna magára kétéves lányát. „Anya és lánya ugyanis sülve-főve együtt volt, imádták egymást."




Továbbá:
Kakasszéki kútvita
BMX-pályára vágynak a fiatalok
Koncz Judit félhetett
Diána után sírnak a nagyszülők
Újszentesi alkotókat is várnak a gólyás házba