A nagyszülők nyolc órája Diánával Hozzáadás a gyűjtőhöz
A tíz napja eltűnt szentesi Koncz Juditról semmi hír

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-31 |

Nyolc órát tölthetett együtt nagyszüleivel és unokatestvéreivel Diána, akit szombaton láthatásra vihetett haza a szentesi Koncz család. A tíz napja nyomtalanul eltűnt Koncz Juditról még mindig semmi hír. A szülők szerint nem önszántából hagyta magára Judit a kétéves Diánát.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Nem terveztek előre semmit a szombati láthatásra Diána nagyszülei, hiszen nem tudták, hazavihetik-e édesapjától a kétéves kislányt, kapcsolattartási lehetőségeikről ugyanis csak szóbeli információt kaptak a szentesi polgármesteri hivatalban, hivatalos határozatot nem. Diána szombaton nyolc órát – délelőtt 9-től délután 5 óráig – töltött a nagyszüleinél.

Koncz Józsefné érdeklődésünkre elmondta: Diána főképpen két fiú unokatestvérével játszott. A kislány miatt a család többi tagja is felkereste Konczék Dózsa György utcai házát, és Kiss László, Judit élettársa is végig ott volt.

Diánát csütörtökön helyezték el ideiglenes hatállyal édesapjánál, Dezső Lajosnál, akivel 16 hónapig nem találkozott, a férfit ugyanis Németországban börtönbüntetésre ítélték lopás miatt. A helyi jegyzői iroda azzal indokolta döntését, hogy a gyermeknevelésre kijelölt szülő eltűnt, ezért a másiknál kell elhelyezni, akit alkalmasnak is találtak a feladatra. Mint megtudtuk, ilyen esetekben a büntetett előélet nem jelenti azt, hogy a szülő alkalmatlan a gyermeknevelésre, ugyanis nem ugyanaz a megítélése egy lopásnak, mint egy szemérem elleni erőszaknak.

Mindezek ellenére a nagyszülők továbbra sem értik, miért kellett egyik napról a másikra elvenni tőlük Diánát. Elmondásuk szerint ugyanis a gyámügy közvetlenül Judit eltűnése után úgy nyilatkozott, hogy náluk maradhat a gyermek. Ugyanakkor az előtt is értetlenül állnak, hogy a rendőrség miért közigazgatási eljárás keretében vizsgálja Judit ügyét, hiszen biztosak benne, hogy 26 éves lányuk nem önszántából hagyta magára kislányát.

A szülők szerint ugyanezt támasztják alá Judit eltűnésének furcsa körülményei, a megdöglött házőrző kutya, a hiánytalan ruhatár és a rendőrség által a kertben talált fülbevaló. Konczék azt is elmondták, hogy lányuk félt volt párjától, és új élettársát is féltette tőle. Úgy tudjuk, eltűnése előtt Judit ezt mindszenti barátnőjének is elmondta.

A kiskorúra tekintettel soron kívül – harminc napon belül – vizsgálja ki a gyámhatóság az esetet. A gyermekelhelyezésről a bíróság hozza meg a végső döntést.



Továbbá:
A városé lehet az épület
Az SZDSZ önállóan indul Vásárhelyen
Zeneszekrényt ért a szelvény
Felszámolják a Drúzsbatelepet Mártélyon
Elkészült a nagyállomás új illemhelye Vásárhelyen