Szélessávú netes rendszer épül Hozzáadás a gyűjtőhöz
Szentes és Csongrád között az optikai gerinchálózat

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-28 | Balázsi Irén

A szentesi önkormányzat gesztorságával elkezdődhet a szélessávú internethálózat kiépítése. A 328 millió forintos beruházás vállalkozói szerződését tegnap írta alá Szirbik Imre polgármester a közbeszerzési eljárást megnyert Albacomp Zrt. vezérigazgatójával, Pukler Gáborral.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk

A szentesi és a csongrádi kistérség, valamint a mindszenti önkormányzat közösen pályázott szélessávú internethálózat kiépítésére. A gesztor szerepét Szentes vállalta. A Kurca-parti városban írta alá tegnap a kivitelezői szerződést Szirbik Imre polgármester és az Albacomp Zrt. vezérigazgatója, Pukler Gábor. Ez a cég nyerte meg ugyanis a közbeszerzési eljárást.

A három város és a környező községek közös beruházása 328 millió forintba kerül, ebből 246 milliót tesz ki az uniós támogatásként megítélt összeg.

A projektet szeptemberben indul a Szentes és Csongrád közötti optikai gerinchálózat kiépítésével. A beruházás 2007 februárjában fejeződik be. Szirbik úgy fogalmazott, hogy addigra a legkisebb falu lakóházából is kinyílik a világ, és a kistelepülések lakói is hozzájuthatnak a legfrissebb információkhoz. A csongrádi polgármester, Bedő Tamás azt hangsúlyozta: a kistérségükben is mindenki igénybe veheti a világhálót, ráadásul még választhatnak is a szolgáltatók között. Reményei szerint az ottani családok nemcsak interneteznek majd, hanem telefonálásra és kábeltelevíziózásra is használják az új szolgáltatást. Bedő örül annak, hogy a bokrosi városrészben is kiépülhet a rendszer.

Mindszent polgármestere, Zsótér István elmondta: városukba százmillió forint magántőke áramlik a beruházás kapcsán, s a hálózat kiépítése után szeretnének városi közszolgálati televíziót is működtetni.




Továbbá:
Jó hangulatú őrségváltás a Kurca partján
Szentesen felejtette a táblát a kivitelező
Mélygarázsok épültek
Diána után sírnak a nagyszülők
Plazmatévék vagy kötszer