Túl vannak a felmérőn a pólósok Hozzáadás a gyűjtőhöz
Másfél hete kezdte meg a felkészülést a Legrand-Szentesi VK

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-26 | Szélpál László

Másfél hete kezdte meg a felkészülést az új bajnoki idényre a Legrand-Szentesi VK férfi vízilabdacsapata. Berki András legénysége az első héten felvezető, ráhangoló edzéseket végzett, két napja viszont már nincs pardon.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Vidovics Ferenc
A legutóbbi évad 8. helyén végzett Legrand-Szentesi VK OB I-es férfi vízilabdacsapata július 17-étől edz. Méghozzá átalakult játékosállománnyal. Minőségi változáson esett át a keret, hiszen a meghatározó játékosok közül Szabó Nándor az Újpestbe, míg Juhász Zsolt és Plézer János a Szeged Beton VE-be igazolt.

– Úgy fest, gyengültünk, mégis jó hangulatban folynak a tréningek – jelentette ki Berki András vezetőedző. – Az első héten nem vittük túlzásba, a délelőtti foglalkozásokon nyújtás, futás, erősítés, valamint 1500 m lazító úszás szerepelt a programban. Délután is futottak és fociztak a srácok, az edzéseket pedig 3 km úszás zárta. Most hétfőtől már nincs pardon, napi 5-6 órában maximális terhelést kapnak a fiúk. Felmérővel kezdtek, időre úsztak 400, 200, 100 és 33 métert. Kíváncsiak voltunk Pengő Laci kollégámmal, hogy milyen erőállapotban vannak.

Kellemes meglepetés, hogy egyetlen játékosom sincs leeresztve, de ez várható is volt, mert elmondták, a pihenő alatt is eljártak kocogni, úszni. A legjobb időket Torday Árpi, Horváth Tomi és Németh Dani repesztette, de még egyszer hangsúlyozom, a többiekkel is elégedett voltam. Az erőfelmérés mellett súlyellenőrzést is tartottunk, a mázsáláskor sem kellett senkiben sem csalódnunk.

A tréner beszámolt arról is, hogy a távozók okozta űr betöltésére eddig egy játékos érkezett.
– A szerb nemzetiségű Alexander Acsimovot a Becséből igazoltuk le. Tizenkilenc éves, balkezes, a jobb szélen szánunk neki szerepet. Reméljük, beválik, mert így Torday átveheti az elmúlt évadban Juhász Zsolti által betöltött irányító szerepkört.

A szentesiek felkészülési mérkőzéseire még jócskán kell várni, az erőgyűjtést követően majd csak három hét múlva jön el ennek az ideje. Az első tétmérkőzéseket szeptember legvégén, október elején játsszák, méghozzá a Magyar Kupában. Az OB I – várhatóan – október végén rajtol. A klub vezetése a biztos bentmaradást tűzte célként a gárda elé, de amint azt Berki elmondta: „Én azért ennél valamivel többre vágyom".