Felszólítás után bocsánatkérés Hozzáadás a gyűjtőhöz
Díjhátralékot követelt a Dégáz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-26 | Illyés Szabolcs

Több száz ügyfelének, többek között Ferencszállás, Klárafalva és Szentes lakóinak postaládájába juttatott el fals fizetési felszólító levelet a Dégáz hétfőn. A fenyegető sorok nagy riadalmat okoztak. A polgármesterek a szolgáltató elmarasztalását kezdeményezik, a fogyasztóvédelem mellett a versenyhivatalnak is jelentik az esetet.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Klárafalván még a polgármesteri hivatalnak is jutott a fizetési felszólításból (A nagyításhoz kattintson a képre!)
A ferencszállási Galamb Sándornét hétfőn felszólította a Dégáz, hogy sürgősen fizesse be díjhátralékát. A levélben mellékelték a több ezer forintos csekket. A Galamb család rendszeresen fizeti számláit, így értetlenül olvasták a fenyegető üzenetet.

– Nagyon megijedtem, hogy egy korábban kiküldött gázszámla elkerülte a figyelmemet, és rögtön le is ellenőriztem, de nem találtam be nem fizetett szelvényt. A levélben ötnapos befizetési határidőt szabtak, egyben jelezték, utána már kamatot számítanak fel. Tudom, hogy ilyen esetben akár el is zárhatják a gázt. Így azonnal felhívtam a megadott telefonszámot, ahol közölték: még nem küldték el azt a számlát, aminek a befizetésére felszólítottak, de ezt hamarosan pótolják, így a figyelmeztetés tárgytalan – fogalmazott Galamb Sándorné. Az asszony a szomszédait is megkérdezte. Hamar kiderült: ők is mind ugyanígy jártak. Egy idős néni majdnem rosszul lett, amikor a felszólítást kézbe vette.

A szentesieket is felszólították

A szentesi Kertvárosba is jutott a felszólító levelekből. Dobos Andrásné elmondta: fizetési felszólítást kaptak arra hivatkozva, hogy július 10-éig nem egyenlítették ki a tartozásukat. Méltatlannak találják a szolgáltató levelét, mert ebben a hónapban nem is kaptak csekket, csak egyből a felszólítást, hogy öt napon belül rendezzék az adósságukat.

– Felbolydult az egész település, hiszen a gázárak körüli feszültség miatt most különösen érzékenyek az emberek – mondta Domokos István ferencszállási polgármester. A faluban négyszázan kaptak levelet a Dégáztól, de Domokos úgy értesült, hogy más településre is jutott belőle.

A polgármester elmondta, hogy telefonon érdeklődtek a gázszolgáltatónál, ahol közölték velük: valószínűleg tévedés történt. Én nem hagyom ennyiben az ügyet – hangsúlyozta Domokos István –, hiszen lehet, hogy több ezer fogyasztót ijesztettek meg, ezért a megyei fogyasztóvédelmi hivatalhoz fordultam.

Klárafalván még a polgármesteri hivatalnak is jutott felszólító levél – tudtuk meg Fekete Józseftől. A hivatalnak több mint 192 ezer forintos díjhátralékot postáztak. A falu polgármestere elmondta: nemcsak a fogyasztóvédelemnek, de a versenyhivatalnak is jelenti az ügyet.


A szolgáltató elismerte, hogy hibázott

– Bár a Dégáz a számítógépes rendszerében elkészítette, technikai problémák miatt mégsem nyomtatta ki június végén a számlákat, így ezeket nem is postázhatták – mondta lapunk érdeklődésére Nagy Julianna, a szolgáltató cég kommunikációs főmunkatársa. Mivel a komputer postázottnak értékelte a számlákat, miután nem fizettek a fogyasztók, kiállította a felszólító leveleket is, ezek jutottak el hétfőn az érintettekhez. A társaság elnézést kér a kellemetlenségekért, és amint lehet, postázza az elmaradt számlákat, valamint hivatalosan is értesíti fogyasztóit a felszólító levelek érvénytelenségéről. 



Továbbá:
Újra járható a zombori kerékpárút
Ellenőrök járják a bérlakásokat Makón
Bevált a makói könyvtár új kölcsönzési rendszere
Veterán gépcsodák Makón, a Maros-parton
Súlyos sérülés Makón