A strandokra menekültek Hozzáadás a gyűjtőhöz
Hosszú sorok kígyóztak a büfék előtt a kánikulában Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-24 | Blahó Gabriella

Az elképesztő forróság elől a ligeti fürdőbe, a Körös-torokba és a Tiszára menekültek a szentesiek a hét végén. A strandon hosszú sorok kígyóztak a büfék előtt, a toplessnapozóban férfiak legeltették a szemüket, a kempingben főleg németek szálltak meg.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Sztanó Patrik és Alexandra boldogan lubickolt a gyermekmedencében. Fotó: Blahó Gabriella
– A családok és pihenni vágyók szempontjait szem előtt tartva építették meg a ligeti fürdőt Szentesen. Itt mindenki megtalálhatja a kedvére való szolgáltatást, a környezet szép és mi jól érezzük magunkat – mondta a gyermekmedence partján Sebestyén Krisztina. Sztanó Patrik és Alexandra édesanyjaként úgy látta jónak szombat reggel, ha a család a strandon tölti a napot, mert a lakásban kibírhatatlan a meleg. – Most mindenki ráér, itt leszünk estig, aztán készülünk a Mátrába, talán a hegyekben hűvösebb van – mondta. A gyerekek fagylaltoztak, jégkását ittak, a felnőttek az üdítő mellett sörrel hűtötték magukat. Ehhez azonban végig kellett állni a sort, ami a büfék előtt kígyózott.

A pólósok edzéseinek színhelyén, a versenymedencében hozzávetőleg huszonnyolc fokos volt a víz. Ádor Jenő úszómester szerint ez a meleg már nem az a meleg, ami elviselhető. Reggel nyolctól este nyolcig őrzi a medencét és a fürdőzőket. Elmondta, szerencsére az idén még nem volt veszélyhelyzet, vigyáznak magukra a fürdőzők is.

A tanmedencében legalább harminc fokra melegedett fel a víz. A strand gépésze elmondta, hogy a vizet nem lehet hűteni. A lábtengópályákon férfiak játszottak az árnyékban. A Kurcán nem sokan akartak csónakázni az erős nap miatt. A kemping tömve volt, főként németek és németalföldi vendégek foglaltak szállást.

A leglátogatottabb hely a csúszda volt, ahonnan gyereksikongatásokat és kacajokat lehetett hallani. A belépőjegy áráért korlátlanul lehet használni mindhárom csúszdát, amelynek közelében sütötte Csernus Tibor az illatos fahéjas és kakaós kürtőskalácsokat. A bódéban negyven, közvetlenül a sütő mellett ötven fok volt. A mester szerint a kalácsra specializálódott guruló jármű plafonja némiképp megolvadt a kánikulában. A toplessnapozót újabban fiúk és férfiak is látogatják, így azok a nők, akik természetes módon szeretnék D-vitaminnal megjutalmazni a mellüket, kíváncsi szemeknek vannak kitéve.

Közepesen telt ház – összességében így jellemezhető a szentesi strand hétvégi forgalma. A kánikula első napján, a hét közepén sokkal többen voltak a fürdőben, szombaton és vasárnap a ráérőket átcsábította az idő a Körös-torokba és a szentesi Tiszára. A folyó mellett napozók biztosan kimaradtak egy zenei élményből: a fürdő közvetlen szomszédságában lévő Liget étterem teraszáról napnyugtakor tisztán lehetett hallani a Seress fiúkat.


Továbbá:
Félkész lett Szentes
Újabb igazgató a kórházban
Augusztus elején nyit a Tescó-kút
Lovagok vívtak, rockzene szólt Szentesen
A Kurcába nyomják a vizet