Gazdag program a szentesi szabadtérin Hozzáadás a gyűjtőhöz
Telt házas produkciók neves előadókkal

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-15 | Blahó Gabriella

Nagy nevek szerepelnek a szentesi szabadtéri színház műsorán. A városban újszerű kulturális rendezvénysorozat vonzza a közönséget: estéről estére megtelik a nézőtér. A felújított megyeháza udvarán a közeljövőben gyermekelőadás, néptánc és különböző színdarabok várják az érdeklődőket.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az After Crying koncertje is jól sikerült. Fotó: Vidovics Ferenc
A színházi szezonon kívül Szentes változatosabb programot kínál, mint évad idején egy városi társulat. Minden előadást egyszer láthat a közönség. Az After Crying együttes öt éve nem játszott Szentesen – rajongóik ott voltak a koncerten. A Tükör Alapítvány jóvoltából az országos premier előtt két hónappal mutatta be pénteken Kulka János és Vári Éva a Hat hét, hat tánc című színművet, amely a mosolyokkal fűszerezett életen átfutó bánatok és érzelmi emelkedések darabja volt.

Július 22-én délután négy órakor Az égig érő fa című gyermekelőadásra várják az óvodáskorúakat és szüleiket, 27-én este nyolckor pedig a Szegeden már sikert aratott török néptáncegyüttes lép fel az IH melletti színpadon. Július 28-án operettgálára várja az önkormányzat a műfaj kedvelőit. A könyvtár meghívására az ABBA életvidám dalait adja elő egy együttes augusztus 5-én a megyeháza udvarán. A miskolci Guruló Színház a művelődési központ meghívására érkezik Szentesre a Vörös malom című poperettel.

A hazai színpadi szerzők között méltán tisztelettel említett Spiró György Nyulak Margitja című színművét a békéscsabai színképző társulata mutatja be. Augusztus 18-án Heltai Jenő A néma levente című művét láthatják a Budaörsi Játékszín előadásában, Éless Béla rendezésében, Koncz Gábor főszereplésével. A darabban szerepel a gimnázium egykori diákja, ifjabb Bácskai János is.


Továbbá:
A Kurcába nyomják a vizet
Ifjabb Horeftosz megvette a malmot
Betanított munkásokat keres a Hungerit Szentesen
A kórház hóna alá nyúlnak
Harcolnak a kertészeti szakiskoláért