Horváth István: Felső-Kurca-part Hozzáadás a gyűjtőhöz
Mi a kedvenc helye?

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-13 | Blahó Gabriella

Mi a kedvenc helye? – kérdezzük Szeged és Csongrád megye lakóitól, közszereplőktől, és olyanoktól is, akik nem közismert emberek. Városrészt, utcát, épületet, intézményt, kocsmát, parkot, akár járdaszigetet is megjelölhetnek, de meg kell indokolni a választást. Reméljük, érdekességeket – személyeket és helyeket – ajánlhatunk így olvasóink figyelmébe, és azt is, hogy amikor befejezzük, többet tudunk egymásról és a helyről, ahol élünk.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
– Nem könnyű feladat nekem erre a kérdésre válaszolni, hiszen amíg a cégemnél dolgoztam, alig volt szabadidőm – mondja Horváth István, a Legrand Rt. volt igazgatója. Szentes város díszpolgára sűrű teendői közben a hétvégi telkén, a Felső-Kurca partján pihent. – A Mentettréten van egy kis kertünk, oda gyakran elmentünk a családommal néhány órára kikapcsolódni, füvet nyírni, fákat gondozni, egyszóval kertészkedni.

A Kurcának ez a szakasza mindig kedves volt nekem, hiszen nyugodt környezet. Korábban nagyon sokat horgásztam arrafelé, és elsősorban nem azért, hogy halat fogjak, hanem a csend miatt. A zsákmány csak plusz volt a horgászatban, mi elsősorban a zöldövezetért, a madárhangokért, a csendes vízért, a természet szépségeiért jártunk oda. A gyermekeim nyaranta néhány napot el is töltöttek ott egy barátunk tanyáján, aki a portája mellett most is őrzi a vízen a csónakomat.

– Mára a Kurca alaposan megváltozott a városi szakaszon, élvezetes látványt nyújt és kifejezetten közösségi célokat szolgál, ami örvendetes. Sokszor jártam a Nádas csárdában és környékén. A horgászást szeretném újrakezdeni, mert most már időm is van rá. Azt gondolom, hogy a felső szakasz szépségeit nem kell bemutatnom azoknak, akik egyszer ott már megfordultak. A háborítatlan természet lenyűgöző.