Kétmilliárd kell a Petőfire Hozzáadás a gyűjtőhöz
Befektetőket vár az önkormányzat Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-08 | Balázsi Irén

Befektetőket vár a szentesi önkormányzat a Petőfi Szálló átalakítására luxusszállodává. A beruházás becsült költsége meghaladja a kétmilliárd forintot. Mivel a beruházás költsége meghaladja a nemzeti értékhatárt, az európai közbeszerzési értesítőbe is bekerült a szentesi pályázati kiírás.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A város bérbe adná a Petőfi Szállót. Fotó: Tésik Attila
A szentesi Petőfi Szálló tulajdonjogáért évekig pereskedett az önkormányzat. Idén tavasszal jogerős ítélet született arról, hogy a várost illeti az épület. Csakhogy az egykor szebb napokat megélt szálloda állaga sokat romlott a jogi procedúra elhúzódása alatt. A helyhatóság ugyanis nem költhetett a lepusztult szálló rendbehozatalára, amíg az nem volt a tulajdonában. A bírósági döntés után most már az foglalkoztatja a helybelieket, hogy mit kezd az önkormányzat a városközpontban lévő egykori vendéglátóegységgel.

A becslések szerint több mint kétmilliárd forintba kerül az épület négycsillagos szállodává alakítása. Ennyi pénze azonban nincs a városnak. Pályázatokkal sem szerezhet forrást a helyhatóság erre a célra, mert az előírt önerő is meghaladná anyagi lehetőségeit. A képviselő-testület ezért úgy döntött, hogy vállalkozói csoportokat von be az épület rekonstrukciójába. Lapunk érdeklődésére Szirbik Imre polgármester azt is elmondta: a város ötven évre bérbe adná az ingatlant annak, aki saját költségén kongresszusi és gyógyászati célokat is szolgáló szállodává alakítja a Petőfit. Ezt a közbeszerzési értesítőben is közzétette az önkormányzat.

Mivel a beruházás költsége meghaladja a nemzeti értékhatárt, az európai közbeszerzési értesítőbe is bekerült a szentesi pályázati kiírás. A polgármester úgy fogalmazott: a vállalkozók előtt nyitott a pálya. Negyvenöt nap áll rendelkezésükre, hogy a tendereket elkészítsék, és az ajánlataikat megtegyék a minimum négycsillagos, európai szabvány szerinti szálló megvalósítása érdekében.

Elvárják továbbá a leendő befektetőktől, hogy a műemléki épületet eredeti állapotának megfelelően állítsák majd helyre. Korábban többen érdeklődtek vállalkozói körökből a szállóval kapcsolatos befektetési lehetőségek iránt. Szirbik szerint hamarosan kiderül, mennyire volt komoly a szándékuk.


Továbbá:
Alkotói díjat kap Kovács vezérőrnagy
A rendőrség lefoglalta a szentesi szamarat
Tönkrement a tízmilliós játszótér
Szálloda lehet Csongrád megye legszebb kastélyából
A szentesi diákok büszkék a szép bizonyítványra