Adomány Szentesnek Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-04 |

Az ENSZ fejlesztési programirodája juttatta el Szentesre azt a négy talajfertőtlenítő gépet, amelyet az integrált termesztésben résztvevők tudnak hasznosítani.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az ENSZ fejlesztési programirodája juttatta el Szentesre azt a négy talajfertőtlenítő gépet, amelyet az integrált termesztésben résztvevők tudnak hasznosítani. A berendezéseket az Árpád Agrár Rt. saját üvegházaiban nem tudja alkalmazni, hiszen azokban hosszú ideje tőzeggyapotban növekszik a paprika és a paradicsom. Az integrált termesztésben részt vevő kertészek viszont ajándékba kapták a világszervezettől az ötvenmilliót érő új berendezéseket, amelyeket a részvénytársaság irányítása mellett használhatnak – mondta el lapunknak Kovács László kereskedelmi igazgató.

A minap érkezett új masinákkal a korábbi metil-bromid nevű környezetszennyező anyag helyett metán-szódiumot szórnak a földbe fertőtlenítés céljából. A szentesi kertészek immár nemcsak ízletes, tápláló zöldségeket termesztenek, hanem hozzájárulnak a környezetvédelemhez is.