Tönkrement a tízmilliós játszótér Hozzáadás a gyűjtőhöz
Besegítettek a vandálok is Szentesen

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-04 | Balázsi Irén

Ki kell cserélni a szentesi Kertvárosban négy éve átadott játszótér néhány fajátékát, mert tönkrementek. A több mint tízmillió forintba került létesítményt garázda fiatalok is rongálták. A városellátó intézmény műszaki vezetője azt nyilatkozta: egy-két héten belül új játékok kerülnek a balesetveszélyes eszközök helyére.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A balesetveszélyes játékok helyére újak kerülnek. Fotó: Vidovics Ferenc
Éppen négy évvel ezelőtt avatták fel Szentes legnagyobb lakótelepén az akkor legkorszerűbbnek számító játszóteret. Az önkormányzatnak több mint tízmillió forintjába került a park kialakítása. Annak idején még a település távolabbi részeiből is oda jártak a szülők a csemetéjükkel, mert ideális környezetben tölthették a szabadidejüket. Az átadás óta eltelt időszakban tovább szépült a játszópark, mert megnőttek a cserjék és a fák, s a bekerített terület már nem hasonlítható – mint jellemezték az avatás idején a környék lakói – lovardához.

A tér szomszédságában élő családok nevében hívta fel lapunk figyelmét Kocsis Pál arra, hogy tönkrementek a játékok, amelyeknek szerintük nem csak négy évet kellett volna kibírniuk. Ezek közelében volt egy régi játszótér, az jó szolgálatot tett vagy húsz évig is a gyerekeknek. A szülőket az bosszantja leginkább, hogy éppen a nyári szünetben nem tudják használni a játékokat a csemeték. Nemrégiben balesetről is hallottak a környékbeliek, akik úgy tudják: az elkorhadt mászókáról leesett egy kisgyerek, akit el kellett altatni a kórházban, hogy helyre tegyék a sérült vállát.

A játszótereket működtető városellátó intézmény műszaki vezetője, Balogh Györgyi érdeklődésünkre elmondta: a játékok nem feleltek meg az európai uniós szabványoknak. A felülvizsgálat során kiderült, hogy a játszóeszközök balesetveszélyesek, sőt akár életveszélyesek is lehetnek. Ezért kellett a kertvárosi létesítménynél négy játékszert elbontani. A műszaki vezető tájékoztatása szerint ezeket nem lehetett volna a szabványoknak megfelelően átalakítani. A szakember azt is hozzátette: a játékok konstrukciójával volt probléma, de a randalírozó fiatalok is rongálták az eszközöket. Balogh Györgyi sajnálatosnak tartja, hogy a környéken élők között senki sem akadt, aki megfékezte volna az erejüket fitogtató tizenéveseket. Lapunk más forrásból úgy értesült: arra is volt példa, hogy motorkerékpárral mentek a palincsra a srácok, míg akadtak olyanok, akik a kerítést törték össze.

A városellátó intézménynek az idén hétmillió forintja van a településen lévő játszóterek szabványoknak megfelelő átalakítására. A Kertvárosban már előkészítették a terepet az új játékok felállítására. A szegedi székhelyű Climbernet Kft. egy-két héten belül adja át a gyerekeknek az uniós normák alapján készült csúszdát, homokozót és más eszközöket. Az itteni játszópark szabványosítására több mint egymillió forintot költ a városellátó intézmény.


Továbbá:
Szálloda lehet Csongrád megye legszebb kastélyából
A szentesi diákok büszkék a szép bizonyítványra
Még gyűjtik az aláírásokat a szentesi orvosokért
Ma döntenek a mágocsi kastélyról
Elhúzódó felújítás, csökkenő forgalom