Technikai dolgozókat bocsátanak el a szentesi iskolákból Hozzáadás a gyűjtőhöz
Szurkálnak, nem vágnak

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-03 | Balázsi Irén

A szentesi oktatási intézményekből hét technikai munkakört ellátó közalkalmazottat bocsátanak el szeptembertől a képviselő-testület döntése értelmében. A létszámcsökkentésből adódó megtakarítást az önkormányzat az iskoláknál, kollégiumoknál hagyja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Felülvizsgálták a szentesi oktatási-nevelési intézményekben a technikai munkakörben foglalkoztatott dolgozók létszámát, és azt úgy módosították, hogy megfeleljen a vonatkozó jogszabály előírásainak. A képviselő-testület elé került anyagban voltak olyan óvodák, ahol kevesebben vannak az engedélyezettnél, ám néhány iskolában és kollégiumban csökkentésre van szükség. Összességében hét technikai dolgozó munkahelye szűnik meg szeptember 1-jétől az előterjesztés szerint.

A fideszes Karikó-Tóth Tibor a testület hét végén tartott ülésén azt mondta, hogy a létszámleépítést nem tudják támogatni, mert veszélyezteti a családok megélhetését. Furcsának tartotta: az érdekegyeztető tanács mindig tudomásul veszi az oktatási intézményekből a dolgozók elbocsátását, arra hivatkozva, hogy az racionális. A művelődési és oktatási bizottság szocialista párti elnöke, Oltyán Lajos az említett grémium társelnökeként úgy nyilvánult meg, hogy a törvény előírásainak végrehajtásáról van szó, és a jogszabályt nem változtathatja meg sem a képviselő-testület, sem pedig az érdekegyeztető tanács. Oltyán azt javasolta, hogy azokba az intézményekbe vegyenek fel elbocsátott közalkalmazottakat, ahol létszámbővítésre ad lehetőséget a jogszabály.

Véleménye szerint így kevesebben lesznek munkanélküliek. Felhívta továbbá a figyelmet az általa vezetett bizottság indítványára, miszerint a létszámcsökkentésből adódó megtakarításokat hagyja az önkormányzat az oktatási intézményeknél. Mint mondta: ne csontozzák tovább az iskolák költségvetését azért, mert kevesebb tanuló van a korábbi évekhez viszonyítva. Az előterjesztés kapcsán a jobboldali Gyenes Ágota szemész főorvosként a hivatásából hozott példával azt állította: a technikai létszám csökkentésével szurkálunk, de nem vágunk. Véleménye szerint a végén vágni kell.


Továbbá:
Szálloda lehet Csongrád megye legszebb kastélyából
A szentesi diákok büszkék a szép bizonyítványra
Átmosatják a Kurcát
Még gyűjtik az aláírásokat a szentesi orvosokért
Ma döntenek a mágocsi kastélyról