Orvosokért gyűjtenek aláírást
A köztársasági elnökhöz fordulnak
RTL Klub Híradó - Lőrinc Ferenc
2006-07-01 17:10:37

Aláírásgyűjtésbe kezdtek a szentesiek, hogy ne kelljen két helyi orvosnak börtönbe vonulnia. A szentesi kórház volt igazgatóját és a sebészeti osztály volt vezetőjét azért ítélték letöltendő büntetésre, mert az elmúlt években 65 millió forintos kárt okoztak azzal, hogy külföldiek gyógykezelését másként: sürgősségi esetként számolták el.

Egy hét alatt csaknem ezer aláíró Szentesen: ennyien szeretnék, hogy két jogerősen elítélt orvosnak ne kelljen börtönbe vonulnia. A szentesiek egy része nem ért egyet a két - egyébként köztiszteletnek örvendő - orvos büntetésével.

„Azok közül, akik eljöttek, volt, aki azt mondta, akár egyharmad sikerünk is lehet. Mi még tényleg nem gondoltuk át, az első hét teljes döbbenettel telt, most, a második héten pedig nagyon sokféle benyomás ér bennünket. Nem gondoltuk, hogy ennek ilyen nagy pora lesz” – mondta Perjés Gáborné, az aláírásgyűjtés egyik kezdeményezője.

Azt nem vitatják, hogy hibázott a két orvos, de aránytalannak tartják a közelmúltban rájuk kiszabott letöltendő börtönbüntetéseket, és a köztársasági elnökhöz fordulnak a kegyelmi kérvényekkel. A bíróság a volt igazgatót másfél, míg a volt osztályvezető főorvost három év letöltendő börtönbüntetésre ítélte.