A szentesi diákok büszkék a szép bizonyítványra Hozzáadás a gyűjtőhöz
Esőben is jöttek a tanulók

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-07-01 | Blahó Gabriella

A szakadó esőben is több kitűnő tanuló jelent meg lapunk Szín 5-ös fotózásán, mint az elmúlt évben: tavaly 95-en, most 135-en jöttek el. Tegnap a szentesi ifjúsági házban büszke diákok és még büszkébb szülők készültek a nagy szereplésre, a fotózásra, hiszen a Délvilágból ország-világ megtudhatja: jeles volt a bizonyítvány.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Gajda Orsolya, Nagy Viktor, Szaszkó Dominik: szeretik a matematikát. Fotó: Tésik Attila
A gyerekek engedelmesen követték fotóriporter kollégánk, Tésik Attila instrukcióit a szentesi Szín 5-ös fotózáson. A szülők fényképezkedés előtt még megfésülték csemetéik haját, akik játszós trikóban vagy éppen ünneplőben néztek farkasszemet a fényképezőgéppel.

Juhász Szabó Sándor és húga, Nikolett együtt érkezett az ifjúsági házba. A hatodikos Sanyi idén először lett kitűnő bizonyítvány birtokosa, édesanyja nagyon boldog. A fiatalember azt állítja, az osztálytársakat a jeles finoman szólva hidegen hagyja, most a nyáron a tanulásnál őt is jobban érdekli a foci. Amíg a báty a világbajnokságot nézi otthon, Niki rendszerint alszik, nyugodtan: a kislány szerint a jeles eredményhez – legalábbis most még – elég odafigyelni az órán, különösebben nem is kell tanulni a Klauzálban.

A Koszta-díjas Sebesi Nóra tizennégy esztendős. Mióta iskolába jár, egyetlen négyese sem volt, de ha véletlenül lenne, az nagyon nem tetszene neki. A kitűnős éghez szerinte sok szorgalom kell. Mikor arról kérdeztük, kortársai vajon mit szólnak ahhoz, hogy kamaszlány létére kitűnő tanulmányi eredményéről a lapunkban is bizonyságot tesz, az ifjú hölgy úgy válaszolt: munka van benne, s ő erre büszke.

Ötvenhat diák jött el Mindszenten

Kettő előtt negyedórával már majdnem minden mindszenti színjeles tanuló ott toporgott a Tisza Művelődési Ház előterében, a fotózásra várva. Az egyenlők között az első Gyarmati Mihály unokája, Pálinkó Laci volt, aki fociedzésre igyekezett, csak előtte tért be a fényképezkedésre. A kisebb gyerekek általában az egyik szülővel érkeztek, a nagyobbak egyedül. Baricsa Melindát testvére, Nikolett kísérte el, aki maga is kitűnő bizonyítvánnyal fejezte be a tanévet. Az érdeklődést jól jelezte, hogy az első órában már negyvennél több gyerek ülhetett be a paraván elé tett székre, s próbált jó, legalábbis vidám arcot vágni a fotó kedvéért. Összesen ötvenhatan ültek modellt lapunk fotóriporter kollégájának, Karnok Csabának. Tavaly még csak negyvenkilencen jöttek el. 
A szegvári Gajda Orsolya azt mondta, a Forray Máté Általános Iskolában mindent meg lehet tanulni, ami az élethez kell. Minden tanár néni nagyon kedves, de különösen szereti a franciatanárnőt, Fekete-Nagy Irént. A kitűnő bizonyítványért édesanyjától kapott egy cédét, amin két fiatal lány énekel. Orsi élvezi a nyarat, hiszen kilenc hónapos kemény tanulás után a diáknak jár a pihenés – a pedagógusnak is. Nagy Viktor és Szaszkó Dominik másodikos a szentesi Klauzálban. Eredetileg egymás mellett ültek, és összebeszéltek, hogy együtt jönnek el a Szín 5-ös fotózásra, de aztán külön ültették őket. Úgy vélik, jövőre a magatartásra jobban oda kell figyelni, a tanulás egyébként könnyen megy. Mindketten szeretnek számolni, és odavannak a futballért. Esténként nézik a tévét, és a braziloknak szurkolnak a jó barátok. A fiúkat elkísérték a szüleik, testvéreik. Dominik háromesztendős húga, Zorka a közös séta okáról munkatársunknak úgy nyilatkozott: „én még csak óvodába megyek, de egy család vagyunk".


Továbbá:
Még gyűjtik az aláírásokat a szentesi orvosokért
Ma döntenek a mágocsi kastélyról
Elhúzódó felújítás, csökkenő forgalom
Újra lesz nyári színház Szentesen
Egymilliárd a szentesi Tisza-partra