Nyári tantárgy: úszásoktatás Hozzáadás a gyűjtőhöz
A megye szinte valamennyi nagyobb strandján megszervezik

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-29 | Kormos Tamás

A megye szinte valamennyi nagyobb strandján, fürdőjében szerveznek nyaranta úszásoktatást. Csongrádon például sportegyesületek oktatói tanítják a gyermekeket, Szentesen úszótáborba küldhetik csemetéiket a szülők, Vásárhelyen, Makón, Mórahalmon pedig vállalkozások keretében működik a tanítás.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Úszni tanulnak a kicsik Vásárhelyen. Az egyhetes oktatás ára ötezer forinttól indulFotó: Tésik Attila
Manapság újra népszerű lett az úszás. Csongrád megye települései közül sokban úgy döntött az önkormányzat, hogy tanítási időben szervez a diákoknak uszodai oktatást, valamint beépíti az órarendbe az úszást. Annak néztünk utána, vajon a nyári vakáció ideje alatt hol és mennyiért tanulhatnak meg úszni a megyebeli gyermekek.

Csongrádon már régóta a különféle helyi sportegyesületek edzői foglalkoznak nyaranta az úszni tanulókkal. Kocsis Imrénétől, a strandot üzemeltető idegenforgalmi kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk, hogy a diákoknak egy alkalommal 250 forintjába kerül az oktatás. Mivel Tisza-parti városról van szó, így fontos, hogy minél kisebb korban megtanuljanak a csongrádiak úszni.

A makói fürdőigazgató, Pőcze Lászlóné elmondta: nyaranta 8-9 testneveléstanár, illetve sportedző vállalkozásban tanít náluk. Egy gyermekjegy a fürdőbe 430 forintba kerül, az oktatás díja pedig 350 és 600 forint között van alkalmanként. A legtöbben közvetlenül tanítás után jönnek úszni tanulni.

A mórahalmi Erzsébet fürdőben is szerződtetett oktatók várják az érdeklődőket. Tíz-húsz fős csoportokban foglalkoznak velük. A tízalkalmas oktatásért ötezer forintot kell fizetni – kaptuk a tájékoztatást Balogh Lászlótól, az önkormányzat kabinetfőnökétől.

A szentesi sportközpont és a városi úszóklub közösen szervez nyaranta úszótábort. Paulovics Tamás, a klub elnöke elmondta, elsősorban azok jönnek hozzájuk, akik csak néhány métert tudnak úszni. Nekik egy héten át napi két foglalkozást tartanak. Az egyhetes tábor díja 6600 forint, de ebben benne van az ebéd is a strand melletti étteremben.

A vásárhelyi strand vezetőjétől, Molnár Attilától megtudtuk, hogy ők csak a helyszínt adják az oktatáshoz, a többit vállalkozók intézik. A helyiek mellett Székkutasról és Mindszentről is jönnek diákok, akiket különbusz hoz Vásárhelyre. Az egyhetes oktatás díja vállalkozásonként változó, de úgy ötezer forinttól indul.


Továbbá:
A vásárhelyi játszóterek többsége megérett a cserére
Veszélyben a mindszenti művészeti iskola
Pénzhamisítók a rács mögött
Mostanra lakópark nőtt ki az ingyentelkeken
Vásárhely kitűnő tanulói