Ma döntenek a mágocsi kastélyról Hozzáadás a gyűjtőhöz
A tét: a község jövője

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-29 | Blahó Gabriella

A budapesti befektető vállalja, hogy új szociális otthont épít Nagymágocson a kastélyért cserébe. Emellett a faluban szállodát, wellnesscentrumot és élményfürdőt nyit, valamint kiépíti a község teljes területén a csatornahálózatot. Hogy az ajánlat elfogadható-e a megye számára, arról ma döntenek a közgyűlés tagjai.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Turisztikai célpont lehet a gyönyörű kastély. Fotó: Tésik Attila
Korábban úgy tudtuk, Nagymágocs képviselő-testülete a megyei közgyűlés előtt tárgyalja a budapesti székhelyű Arawana Kft. ajánlatát, és kész elfogadni azt. Mint megírtuk, a befektető vállalja, hogy a jelenleg szociális otthonnak helyt adó kastélyért cserébe a község területén új otthont hoz létre, ehhez kapcsolódóan megépíti a teljes szennyvízcsatorna-hálózatot, szállodát, a kastélyhoz tartozó lovardát nyit, élményfürdővel gazdagítja a környék turisztikai kínálatát. Czabarka János polgármester lapunknak napokkal ezelőtt azt nyilatkozta, a döntést megelőzően szükség van szakértői véleményekre is, ezekre várnak.

Tegnap a falu vezetője azt mondta: a szükséges iratok megérkeztek ugyan, de a képviselőknek már nincs idejük arra, hogy azokat áttanulmányozva megalapozott döntést hozzanak a megye határozata előtt.

Amikor Czabarka nyilvánosan arról tett bizonyságot, hogy kész megegyezni a befektetővel a megyei közgyűlés döntése előtt, felgyorsultak a tárgyalások az Arawana és a megye között. Most úgy áll az ügy, hogy ma sürgősségi indítványként tárgyalja a közgyűlés a szerződéstervezetet. Az ebben foglaltak szerint együttműködési megállapodás jön létre, melyben az Arawana Kft. vállalja, hogy megépíti az új szociális otthont a község területén, s azt kulcsra készen átadja a megyének. Ekkor megkapja a Károlyiak egykori lakhelyét, az impozáns kastélyt, s kezdetét veheti a nagyszabású beruházás következő fejezete.

– A turisztikai befektetés rendkívüli előnnyel jár a környék számára, hiszen rengeteg új munkahelyet, infrastrukturális fejlődést jelent – mondta el lapunknak Györey Zsolt, a cég képviselője. Az Arawana Kft. ajánlata – ha megegyezés születik – a község újjászületését jelenti összességében körülbelül hatmilliárd forintos tőke befektetésével.


Továbbá:
Elhúzódó felújítás, csökkenő forgalom
Újra lesz nyári színház Szentesen
Egymilliárd a szentesi Tisza-partra
Földgázt keresnek Szentes határában
Szentesi szemetelők