Nagyhegyen is épül a csatorna Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-28 | Blahó Gabriella

Kétszázötvenmilliót költ Szentes a Nagyhegyre: ezen a területen is hamarosan kiépül a csatorna. A négy éve kezdődött, nagyszabású programban most újabb kétszázhúsz lakás kapcsolódhat rá a szennyvízhálózatra.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Kétszázötvenmilliót költ Szentes a Nagyhegyre: ezen a területen is hamarosan kiépül a csatorna. A négy éve kezdődött, nagyszabású programban most újabb kétszázhúsz lakás kapcsolódhat rá a szennyvízhálózatra. A város önkormányzata a negyedmilliárdos beruházás hetvenöt százalékát regionális pályázaton nyerte.

Egyszerűsített közbeszerzési eljárás keretében talál kivitelezőt a polgármesteri hivatal, várhatóan szeptember végén kezdődhet el a konkrét munka – az időjárástól függően. Kisebb kellemetlenséget okoz majd az itt vezető utak korszerűsítése és szélesítése, de a türelemnek meglesz az eredménye – mondta lapunknak Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő.

Azt is hozzátette: a nagyhegyiek ugyanazokkal a feltételekkel kapcsolódhatnak a programhoz, mint a város többi részén élők. A városháza munkatársai segítenek az építési társulás létrehozásában, és az építkezés alatt végig jelen lesznek a Nagyhegyen.

A településrész sajátosságait figyelembe véve leghamarabb jövő őszre fejeződik be a munka, melynek eredményeként immár 5500 ingatlan kapcsolódik a teljes csatornahálózathoz.