Elhúzódó felújítás, csökkenő forgalom Hozzáadás a gyűjtőhöz
A szentesi kereskedők bevételkiesésre számítanak

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-27 | Blahó Gabriella

Két üzlet végleg bezárt a szentesi sétálóutcán, miután megkezdődött az út felújítása. A kereskedők forgalomcsökkenésről beszélnek, és nagyon várják a munka befejezését. A városházán megtudtuk: egy hónapot késik az átadás.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentes központjában az üzletek most szinte megközelíthetetlenek. Fotó: Segesvári Csaba
Váczi Imre ki sem nyitotta cipőboltját az építkezés idejére. A kereskedő elmondta lapunknak: nyilvánvaló volt, hogy a vásárlók nem tudják majd megközelíteni a boltot, így is lett. – Eredetileg arról volt szó – folytatta –, hogy június végére befejeződik az átalakítás, ehhez képest még csak az első harmada készült el a belvárosi szakasznak.

Ma már nyitva van a Váczi-cipő, de a tulajdonos arra számít, hogy a csúszás miatt a városházán elgondolkodnak a bérleti díj elszámolásakor, s legalább egy hónapot nem kell majd befizetnie. A mellette lévő kis zöldségesüzlet végleg bezárt, mint a szomszédban működött Herba-bolt. Igaz, korábban is azt tervezte Keller Ferencné, hogy a Teaházhoz hasonló üzletet végleg bezárja. A Nagy Ferenc utcai átalakítással egy időben tett lakatot az ajtóra.

Az albán Cenaj Ramadan a péksége miatt aggódik: a forgalom a felére esett vissza. – Esténként dobhatom ki a süteményeket – magyarázta hevesen a mester. Ramo azt mondja, egyébként minden oké Szentesen, de a zaj és a por növekedésével csökkent a vásárlókedv. A soron arra készülnek, hogy ez egész nyáron át így lesz, nem igazán lehet számítani a korai befejezésre.

A Nagy Ferenc utcában közel húsz kisebb üzlet sorakozik, a tejbolt már túlvan a megpróbáltatásokon. Faragó Ferencné, az egyik eladó úgy látja, nagyon rosszul jártak, hogy egy hónapig nem lehetett egyáltalán megközelíteni a cserebökényi nyers tejet árusító boltocskát. A forgalom hatvan százalékkal esett vissza. Az építők előbb teljesen lezárták az átjárást, mondván, hogy ez munkaterület, majd később megnyitották, mára viszont el is készült a belvárosi sétálóutca első harmada. Az asszony szerint látszik, hogy a második brigád szép munkát végzett, van is ennek eredménye, hiszen sokkal tetszetősebb az utca.


Továbbá:
Újra lesz nyári színház Szentesen
Egymilliárd a szentesi Tisza-partra
Földgázt keresnek Szentes határában
Szentesi szemetelők
Útnak indult a Szent Jupát szentesi csapata