Még víz áll a Körös-toroki napok helyszínén Hozzáadás a gyűjtőhöz
Remélik, augusztusig megtisztíthatják az árteret

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-24 | Bálint Gyula György

Másfél hónap múlva rendeznék a Körös-toroki napokat, de még mindig víz áll a programok helyszínén. Az Idegenforgalmi Kft. nem mondott le egy programot sem, pályázatot is nyert a megrendezéshez, így nincs más választás: bízni kell abban, hogy júliusra visszahúzódik a Tisza, és lesz idő a takarításra.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Optimista vélemény: július elsejéig a Tisza visszavonul a medrébe. Fotó: Bálint Gyula György
Csongrád egyik nagy nyári attrakciója, az augusztus eleji Körös-toroki napok megosztja a város lakóit. Vannak, akik nem bánnák, ha elmaradna, mások vállalkozásuk hasznát várják a rendezvénysorozattól. Sokan mostanában azt mondják, ez a rész Csongrád Velencéje, mert csak csónakkal lehet itt közlekedni. Az Idegenforgalmi Kft. vezetőjét, Kocsis Imrénét a városi fürdőben arról kérdeztük, mennyiben hátráltatja a munkáját a Tisza, úgy is, mint szeszélyes társrendező.

– Ha június végén már nem borítja víz a rendezvény területét, akkor van idő a száradásra, és a városgondnokság is meg tudja tisztítani az iszaptól – véli Kocsisné. – A programok nem maradhatnak el, s abban is reménykedünk, hogy idén nem lesz rossz az idő. A legjobb prognózisra számítok: melegre és napsütésre.

Kocsisné arra emlékeztetett, hogy legutóbb a rendkívül rossz idő ellenére egyetlen rendezvény sem maradt el, senki sem pártolt el tőle. Sőt, újabb támogatókat nyertek meg az ügynek, és a beadott pályázat is nyerő lett, 3 millió 382 ezer forint nettó összeggel.

Az év elején nagy publicitást kapott az a tény, hogy a csongrádi Idegenforgalmi Kft.-nek pénzügyi gondjai vannak. A városlakó, adófizető talán okkal teszi fel a kérdést: mire való az erőlködés, ha nem származik belőle haszna a társaságnak, a városnak?
– Furcsa, hogy a kft. egy rendezvényén mérik le az idegenforgalom hasznát, az ugyanis sok helyen csapódik le: a benzinkutaknál, az üzletekben, a piacon, az éttermekben, a cukrászdákban és a kereskedelmi szálláshelyeken – érvel Kocsisné.

Úgy gondolja, ma már a nyári programok révén sokan élvezik a lassan élénkülő idegenforgalom hasznát, remélhetően a városi költségvetés is – a befizetett helyi adók révén. A kft. anyagi helyzetét a városi fürdő üzemeltetése is befolyásolja. Ám a Körös-toroki napok többet hoznak a „csongrádi konyhára", mint az összes augusztusi program. Az idei rendezvény augusztus 3-ától 6-áig tart, és ezúttal is ismert zenészek, együttesek lépnek fel.


Továbbá:
A vízum 15 napra, az élmény egy életre szól
Júliustól kötelező a szennyvízszállítás Csongrádon
A csongrádi Mészárosék házát tönkretette a Tisza
Októberre készül el a csongrádi fogyatékosotthon
Csongrádi vita egy bérlakás sorsáról