Aláírást gyűjtenek a szentesi orvosokért Hozzáadás a gyűjtőhöz
Kegyelmet kérnek a köztársasági elnöktől

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-24 | Blahó Gabriella

Aláírásgyűjtés kezdődött tegnap Szentesen: az orvosperben elítélteknek kérnek kegyelmet a köztársasági elnöktől a kezdeményezők. Akik biztosak abban, hogy Kovács Ágnes és Geönczeöl Tibor – ha vétkes is – nem érdemel börtönbüntetést.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Tegnap délelőtt – az elítélt baleseti sebészről, dr. Geönczeöl Tiborról szóló cikkünk megjelenésének napján – érdekes kezdeményezés indult Szentesen. Aláírásgyűjtés kezdődött, melynek célja, hogy a köztársasági elnök adjon kegyelmet, és függessze fel dr. Kovács Ágnes és dr. Geönczeöl Tibor börtönbüntetését.

Az akció egyik kezdeményezője Perjés Gáborné, a Horváth Mihály Gimnázium drámatanára. Lapunknak elmondta, nyilván jogos, hogy az orvosok ügye a bíróság elé került, de a letöltendő börtönbüntetést mindkettőjük esetében nagyon súlyosnak, igazságtalannak érzi. Úgy véli, amit a két orvos tett, az nem olyan, mint egy rablás. – Iszonyú belegondolni, hogy ez a két ember börtönbe megy: Kovács Ágnes volt kórházigazgató családja egy igazi orvosdinasztia, a városban népszerű emberek. Sok évtizede ismerem őket, tisztelettel adózom dr. Geönczeöl Tibornak is, aki a nagynénémet gyógyította meg. Ismerőseimmel és barátaimmal együtt úgy érezzük, velük szemben méltánytalan, iszonyú ítélet a börtönbüntetés, ezért kérjük ügyükben a köztársasági elnök kegyelmét.

Garai Ferencné óvodapedagógus, az aláírásgyűjtés másik önkéntes kezdeményezője azt mondta: gyászos a hangulat az ismerősök körében.
– Még ott sem tartunk, hogy egyáltalán elhiggyük – fogalmazott. Hozzátette: – Ági annyit tett ezért a kórházért, hogy egyszerűen elképzelhetetlennek tűnik számomra, hogy ő börtönbe menjen. Harminc éve lakunk egymáshoz közel, nemcsak szomszédok, barátok is vagyunk, a gyerekeink között szoros a kapcsolat. Napok óta érzem: valamit tenni kell.

Támogatja a kezdeményezést és aláírja az ívet dr. Molnár Gyula belgyógyász is. A szentesi orvos nyilatkozata szerint egy politikai szempontból motivált koncepciózus ügyben ítéltek el két embert.
A köztársasági elnöknek címzett levél tartalma szerint az aláírók nem vitatják, hogy a jog betűje szerint a két szentesi orvos valóban vétkes, de úgy vélik, szakmai és közéleti szerepük, emberi hitelük egyértelművé teszi, hogy kárt okozni nem akartak. Arra kérik a köztársasági elnököt, gyakoroljon kegyelmet, és a letöltendő börtönbüntetést függessze fel.


Továbbá:
Egymilliárd a szentesi Tisza-partra
Pályázatírókat jutalmaztak
Táborozással telik a vakáció
Földgázt keresnek Szentes határában
Telepvezetőből lett igazgató Szentesen