Szentesiek egy finn albumban Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-21 | Balázsi Irén

Két magyar népmesével kerültek be a szentesi óvodások egy albumba, amelyben az ír, finn, spanyol, norvég gyerekek egy- egy munkája szerepel.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi óvodák is bekapcsolódtak korábban a Socrates–Comenius nevű uniós programba, amelyben északír, finn, spanyol, norvég és magyar gyerekek vettek részt. A gyerekeket óvónőik képviselték. Legutóbb Finnországban találkoztak e nemzetek szakemberei, előzőleg persze a gyerekekkel feldolgozták odahaza a házi feladatot: az idei téma a „mesekészítés" volt. Az óvodások a saját szavaikkal, díszletekkel és jelmezekkel adták elő a kiválasztott népmesét. A szöveget pedig az óvodákból kiküldték Finnországba, ahol szakemberek bírálták el azokat.

A mostani találkozóra Garai Ferencné, az Apponyi téri óvodai munkáltatói körzet vezetője és Palástiné Kunos Marianna, a Klauzál utcai tagóvoda vezetője mint magyar projektfelelős utazott el. Nem kellett szégyenkezniük, hiszen a külföldi partnerintézményeknek csak egy-egy meséje került be az albumba, míg Szentesről a Bocskai utcai és a Vásárhelyi úti gyerekek munkái egyaránt helyet kaptak benne, magyar és angol nyelvű szöveggel.

Csodálkoztak a finn kolléganők, hogy hazánkban van gyes, az anyukák otthon lehetnek a gyermekeikkel. Arra is rácsodálkoztak, hogy nálunk az óvodákban ingyenes az úszás- vagy a táncoktatás.
Az uniós program következő állomása Szentes lesz, ahová idén októberben látogatnak el az ír, finn, spanyol és norvég óvónők.