Bezárna, mégis nyitva marad a derekegyházi patika Hozzáadás a gyűjtőhöz
Bevonták a gyógyszerész működési engedélyét

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-16 | Blahó Gabriella

Az eladósodott Papp László visszaadta úgynevezett személyi jogát a gyógyszerészkamarának, miután a megyei főgyógyszerész bevonta működési engedélyét. A derekegyházi patika ügye elmozdulni látszik a holtpontról: fiókgyógyszertárként üzemelhet a közeljövőben.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Két éve nem működik elvárható színvonalon a derekegyházi gyógyszertár, mert a patikus eladósodott, a szállító vállalat nem teljesíti megrendeléseit. A követelő végrehajtási eljárást indított ellene, ez most is zajlik.

A falubeliek közül sokan kénytelenek a környékbeli településekre utazni, ha recept ellenében gyógyszert akarnak kiváltani.
– Nem láttam biztosítottnak a község gyógyszerellátását a jelenlegi körülmények között, a törvény adta türelmi idő letelte után ezért bevontam a derekegyházi gyógyszertár működési engedélyét – indokolta lépését dr. Horpácsi András megyei főgyógyszerész. Az eladósodott Papp Lászlóval az országos egészségbiztosító ezután felmondta a szerződést, a gyógyszerészkamarának pedig a patikus visszaadta személyi jogát.
A kamara megyei elnöke, dr. Kőhegyi Ferenc elmondta lapunknak, hogy szerinte humánus megoldás született, hiszen ha Papp László úrtól meg kellett volna vonni a jogot, nem lehetne esélye arra, hogy valaha az életben újból patikát működtessen.

Lapunk információi szerint közben dr. Bugyi András, a szentesi központi gyógyszertár vezetője szándéknyilatkozatát eljuttatta az országos tisztiorvosi hivatalhoz, ez arról szól: szívesen nyitna fiókgyógyszertárat a községben. Mint mondta, Papp Lászlóval meg is egyezett abban, hogy a néhány órán át nyitva tartó patikában alkalmazná őt munkatársként – hiszen gyógyszertár nem működhet patikus nélkül.


Továbbá:
Börtönbe megy Geönczeöl és Kovács
Újabb parkolók épülnek a szentesi belvárosban
Jankó János-díjas a szentesi múzeum néprajzkutatója
Kicsöngettek, vakáció!
Vízimozi lesz a szentesi strandon