Ujhelyi államtitkár lesz, Gombos nem Hozzáadás a gyűjtőhöz
Egyelőre nem nyilatkozik jövendő munkájáról Ujhelyi

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-07 |

Nem lesz tagja az új kormánynak a szentesi Gombos András, aki eddig a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkára volt. Ujhelyi István viszont az önkormányzati és területfejlesztési tárca második embere lesz. Jövendő munkájáról az eskütételig nem nyilatkozik, de annyit elárult: esze ágában sincs elköltözni Szegedről.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Több jelölt neve is szóba került a Szabad Demokraták Szövetségében a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium államtitkári pozíciójának betöltésére, információink szerint e poszton változás várható. Gombos András, aki két éven át politikai államtitkár volt a tárcánál, kérdésünkre válaszolva úgy fogalmazott: nem vállal a jövőben politikai szerepet. Azt mondta, eredetileg is csak két esztendőre vállalta a megbízatást, ám az új kormány alakulásakor őt is megkérdezték arról, hogyan képzeli el a jövőjét.

A hatvanhárom esztendős politikus kétéves munkájában egyértelmű eredménynek tartja, hogy a Vásárhelyi-tervet sikerült kiemelni tetszhalott állapotából, és a megvalósulásban konkrét, értékes eredmények születtek. Sikerei között tartja számon, hogy a megváltoztatott jogszabályok révén sikerült megvédeni a térség geotermikus energiára alapozott vállalkozásait. Annak is örül, hogy a megújuló energiaforrások kihasználásának – általa is szorgalmazott – koncepciója a kormányprogram része lett. Gombos tisztában van azzal, hogy utódjának akad még feladata bőven, hiszen ezeken a területeken a megkezdett munkát folytatni kell. Az SZDSZ elnöke elismeréssel szólt tevékenységéről, Kuncze Gábor konkrétan úgy fogalmazott: „le a kalappal!". Szentes volt országgyűlési képviselője, az állatorvosként is ismert Gombos András ismét visszatér a civil életbe.

Egyelőre nem nyilatkozik viszont jövendő munkájáról Ujhelyi István szegedi országgyűlési képviselő, aki az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium államtitkára lesz. Lapunk kérdésére elmondta: sem kabalából, sem a felelős munka iránti tiszteletből nem akar semmit mondani a pénteki eskütételig.

Annyit azonban kérdésünkre mégiscsak elárult, hogy esze ágában sincs elköltözni Szegedről, inkább ingázik a megyeszékhely és a főváros közt. Tegnap például hajnali negyed ötkor kelt útra, s este hétkor jött el Budapestről. Azt mondja, ő továbbra is Szeged országgyűlési képviselője, s a gyermekei sem nőhetnének fel szebb helyen – így aztán az Ujhelyi család a csongrádi megyeszékhelyen marad.


Továbbá:
Kutyatej – fájdalomcsillapító
Nálunk egyelőre nem divat a bontás
Jól halad a gazdaságtudományi kar új otthonának felújítása
Tízéves az ország egyetlen börtönlapja, a Csillagtükör
Hamisan vádolják Szegedet hadisírok rombolásával