Eső verte a népi vásárt Szentesen Hozzáadás a gyűjtőhöz
A külföldi vendégeket nem zavarta az időjárás

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-06-06 |

Az ötödik testvérvárosi kulturális fesztivált kis híján elmosta az eső a hét végén Szentesen. A külföldi vendégek mind megérkeztek a nyár eleji találkozóra: a kétnapos rendezvényről inkább a szentesiek maradtak el.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A lengyel kislány nyári hangulatot varázsolt. Fotó: Vidovics Ferenc
Az ötödik testvérvárosi kulturális fesztivált kis híján elmosta az eső a hét végén Szentesen. A külföldi vendégek mind megérkeztek a nyár eleji találkozóra: a kétnapos rendezvényről inkább a szentesiek maradtak el. Néhány százan így is jól érezték magukat az európai településekről érkezett művészek produkcióinak láttán a megyeházán és a színházteremben. A város központjában jobbára csak esernyőket lehetett látni, s több volt a lengyel, német szó, mint a magyar. A fesztivál szervezői nem ilyen időjárást terveztek a pünkösd előtti napokra, az előadások színvonalát azonban a folyton szakadó eső sem rontotta, így nagy sikert arattak a sankt augustini hercegi pár, vagy a skierniewicei tánccsoport szereplései.

A testvérvárosi kulturális fesztivált idén ötödször rendezte meg az önkormányzat, s ezzel egy időben zajlott a népi vásár a főtéren. A június eleji kirakodás immár negyedszázados hagyomány, most is igényes holmik között válogathatott a nagyérdemű. Érdemes volt barangolni a forró, illatos, fahéjas diókat árusító pavilonok, a bőráruk és a népies szőttesek világában, szakadó esőben is.


Továbbá:
Elítélték az otthoni szülést
Elnöki zászlószalag a szentesi dandárnak
Pakolnak az iszapos házakból
Szentesi katonák gyakorlaton az óceánnál
Idén nyáron újjászületik a derekegyházi határ