Fidesz: meglepetésemberek Hozzáadás a gyűjtőhöz
Az MSZP nem változtat, Bedő, Szirbik, Buzás indul

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-30 | Bakos András

Szentesen Dongó László, Makón Márton Imre neve forog a köztudatban fideszes polgármesterjelöltként. Ők eddig nem erősítették meg a hírt. Nem is cáfolták. Makón szóba került Mágori Józsefné neve is, Csongrádon egyelőre Kurucz Ferenc a biztos jelölt a jobboldalon. Az MSZP nem változtat a csapaton: Szentesen Szirbik, Csongrádon Bedő, Makón Buzás indul.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentesen négy éve Szirbik Imre (MSZP) 69 százalékot ért el a polgármester-választáson, ellene Farkas Sándor a Fidesz, Nagygyörgy István a MIÉP színeiben indult, és Orbán István függetlenként.

Dongó László, Szirbik Imre
Szentesen


Az MSZP jelöltje ismét Szirbik Imre. Lapunk információi szerint nemrég úgy döntött a Fidesz helyben, hogy Dongó László önkormányzati képviselőt, a szentesi Zsoldos szakközépiskola fizika–kémia szakos tanárát indítja polgármesterjelöltként. Erről megkérdeztük Farkas Sándor országgyűlési képviselőt, a Fidesz választókerületi elnökét is, aki azt mondta: a párt megyei választási egyeztető bizottsága dönt, addig viszont nem tudja megerősíteni vagy cáfolni az értesülésünket. Lényegében ezt mondta Dongó László is, aki régi vízilabdás, 1968 óta tanít a szakközépiskolában, itt tizenöt éven át igazgató is volt. Pályázott volna legutóbb is, csak épp akkor jelent meg egy közalkalmazottakra vonatkozó törvény, amely ezt lehetetlenné tette. A jogszabályt azóta hatályon kívül helyezték.

Buzás Péter, Mágori Józsefné, Márton Imre
Makón


Információink szerint a Fidesz Makón egy sportembert támogat: Márton Imre aikido-mestert, aki országszerte vezet edzéseket a távol-keleti küzdősport művelőinek. Korábban a művelődési központ igazgatója volt, majd sportriporterként-szerkesztőként dolgozott a helyi televíziónál. Márton értesülésünket nem akarta megerősíteni, sem cáfolni. A párt ma tart tájékoztatót, ahol várhatóan bejelentik, ki a polgármesterjelölt.
A városban többen Mágori Józsefné nevét is emlegették. A zöldségfelvásárlással foglalkozó párton kívüli vállalkozó 2002 óta önkormányzati képviselőként is dolgozik. Megkérdeztük tőle, igaz-e a hír.

Azt mondta, sokan megkeresték az országgyűlési választások előtt is, azóta is ez ügyben. A Jobb Makóért Egyesület listát állít a városban, és minden körzetben indít képviselőjelöltet. A csapat tagjaként abban az esetben vállalja el a polgármester-jelöltséget, ha a Fidesz által kiszemelt polgármesterjelöltet nem találják esélyesnek a győzelemre.
Négy évvel ezelőtt Makón Buzás Péter és Martonosi György mérkőzött a polgármesteri tisztségért. Akkor Buzás a szavazatok 61 százalékával lett polgármester. Természetesen ismét indul: amikor az MSZP helyi szervezete országgyűlési képviselőnek jelölte, egyben a polgármesteri tisztségre is javasolták.

Bedő Tamás, Kurucz Ferenc
Csongrádon


Csongrádon négy éve egész sereg kihívója akadt az MSZP-s Bedő Tamásnak: Bátki Ferenc (független), Fagyal Béla (MIÉP), Góg János (Alföld Egyesület), Murányi László (Összefogás Csongrádért), Pászti-Tóth Gyula (Fidesz; Kisgazda Polgári Egyesület). Bedő 39 százalékkal nyert. Lapunknak elmondta, most is indul. Ami az ellenfeleket illeti, egy már biztosan van: az Összefogás Csongrádért egyesület tavaly bejelentette, hogy most ősszel Kurucz Ferenc vállalkozót, az egyesület elnökét, nyugalmazott rendőrtábornokot indítja. Murányi László, az egyesület ügyvezető alelnöke elmondta, szerinte egy jelöltnek kellene indulnia a jobboldalon, mert azt a hibát nem szabad elkövetni, ami 2002-ben megesett, de még folynak az egyeztetések. Vincze László országgyűlési képviselőt is sokan megkeresték a parlamenti választások óta, hogy induljon. Lapunk érdeklődésére azt mondta, ezután születik döntés arról, ki lesz a jelölt a Fidesz színeiben. Megkérdeztük Papp Gabriellát is, akinek szintén fölmerült a neve. Az önkormányzati képviselő azt mondta, nem igaz a hír, nem ő a polgármesterjelölt, majd gyorsan letette a telefont.


Weszely: Nem én vagyok a Fidesz jelöltje

Makón a közelmúltban Weszely Tamás, a Fidelitas elnöke összefogásra, együttgondolkodásra szólította föl a jobboldal erőit. Érdeklődésünkre elmondta, volt visszhangja a felhívásnak, de nem minden megszólított jelzett vissza. Szeretne találkozni mindenkivel. A fiatal politikus arról tájékoztatott, hogy a helyi Fidesz már döntött arról, kit támogat polgármesterjelöltként. Az ülés azonban nem volt nyilvános, nem beszélhet róla. Azt elárulta: nem ő a Fidesz jelöltje. 



Továbbá:
Arany csapót nyert a Honvéd city Berlinben
Makón a legdrágább az üzemanyag
Jövőre is lesz húsosfazék-fesztivál
Az egyik bökényi megkéselte a másikat
Még mindig pusztít a belvíz Makón