Vasárnap a győzelemig ropják a Szombat Esti Lázban Hozzáadás a gyűjtőhöz
Zséda és táncpartnere kölcsönösen csodálja egymást

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-27 | Blahó Gabriella

Az énekesnőt táncosnőnek is tartja a Szombat esti láz című műsor szakmai zsűrije. Zsédenyi Adrienn és Dudás Tibor a legutóbbi fordulóból a nézők szavazatai alapján elsőként jutott tovább a vasárnapi döntőbe. A szentesi drámai tagozat volt diákja azt mondja, nagyon élvezi a táncot, mely eddig kimaradt az életéből.
A nagy ötlet: szombat esti láz

Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk

Zsédenyi Adrienn már nemcsak dalaival, hanem táncával is hódít. Fotó: Karnok Csaba
A televíziós szereplés új fordulatot hozott Zsédényi Adrienn pályáján: koncertjein a közönség már várja, hogy ne csak énekeljen. A Dudás-Zsédenyi páros a szervezőktől felkéréseket kapott a közös szereplésre, vagyis számítani lehet arra, hogy a Zséda-koncerteken a jövőben tánc is lesz. Az énekesnő azt mondja, szerencsésnek érzi magát, hiszen egy nagyszerű táncos a párja, Dudás Tibor hasonlóképpen nyilatkozik róla: Zséda csodálatos partner.

A profi művész és szakmája

Dudás Tibor háromszoros profi és amatőr magyar bajnok és show-tánc magyar bajnok. Harmincnégy éves, tizenkilenc éve táncol. Úgy látja, a társastánc kissé belterjes világ, aminek jót tesz a nagyobb fényű reflektor. A Nemzeti Táncszínház művésze egy négy hónapos kislány édesapja. A profi táncos szakmája szerint szobafestő és burkolómester.

A legutóbbi fordulóból elsőként jutott tovább a páros a döntőbe, mindketten megegyeznek abban, hogy szép volna megnyerni a versenyt. Zséda imád táncolni, hiszen előadóként oly sokszor megtapasztalta, a zene hívására az angyal is átszáll a termeken – a tánc bűvöletében az élmény még teljesebb. Az énekesnő azt mondja, nem tudta eddig, hogy van érzéke a tánchoz, az utóbbi két-három hónap azonban alaposan megváltoztatta ezt a hozzáállást. A nagyon rövid idő alatt szerinte nem is lehet mindent megtanulni, hiszen egy igazi versenytáncos hosszú évek kemény munkájával fejlődik igazi művésszé. Az eleganciát sugárzó standard táncok kedvesebbek Zsédának, akit jellemez a visszafogottság. A latinra szerinte születni kell, a tüzes, szenvedélyes táncban viszont partnere igazán otthon érzi magát. A tánc eredendő lényegében a közös sugárzás erőteljes, hiszen egy férfi és egy nő a mozdulatok nyelvén fejezi ki érzelmeit – megfigyelők szerint a két szereplő között látszik a táncon átlépő összhang.

Egyaránt házasságban él Zsédenyi Adrienn és Dudás Tibor. Zséda eloszlatta a partnere és közte lévő kapcsolat lehetőségének ködfelhőjét is. Úgy fogalmazott: ha volna okunk titkolózni, azt tennénk.
– Az egymás iránti örömünket eltakarni akarnánk, és kifelé mutatva inkább elhúzódnánk egymástól. Nem ezt tesszük, hanem önfeledten táncolunk – mondta. A televíziós fellépések közül az utolsó következik vasárnap este, amikor a Dudás-Zsédenyi páros katartikus élményt szeretne nyújtani a közönségnek, igazi sikert jelentene a győzelem.
– Éreztük, milyen jó elsőnek lenni, jó volna ezt még egyszer átélni – fogalmazott a pár hölgytagja.


Szegediek a show-ban: Pálinkó Lujza és Czene Attila

A Szombat esti láz című show-műsornak két szegedi résztvevője is van. Pálinkó Lujza többszörös magyar táncbajnok zsűriként, Czene Attila olimpiai bajnok úszó pedig táncosként szerepelt hétről hétre a képernyőn. Atlanta aranyérmes vegyesúszója profi táncos menyasszonyával, Bánhidi Petrával vett részt a versenyben, így ők voltak az egyetlenek, akik a magánéletben is egy párt alkotnak. Azt mondják, ez inkább hátrány, mint előny, hiszen előfordul, hogy a feszített munkatempó miatti idegesség konfliktusokat szül közöttük. A fiatal szerelmespár mindezek ellenére, nagyon hatékonyan tudott együtt dolgozni, hiszen Attila és Petra bejutott a döntőbe, így esélyesek arra, hogy ők nyerjék a versenyt. Petra egyébként többszörös Európa- és világbajnok argentin tangós, Attila azonban néhány alaplépést leszámítva a műsor előtt egyáltalán nem tudott táncolni. Most viszont már az is megfordult a fejében, hogy menyasszonyával közösen tánciskolát nyit, ezzel is népszerűsítve ezt az eddig rendkívül mellőzött sportot.