A szentesi ligeti uszoda több szolgáltatást kínál a nyáron Hozzáadás a gyűjtőhöz
Hétvégi vakáció a strandon

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-27 | Blahó Gabriella

Tengerkék színű a víz a szentesi strand medencéiben, a felújításoknak köszönhetően tovább szépült a ligeti uszoda. Több szolgáltatást kínálnak ezen a nyáron – vasárnap már partira várják a szórakozni vágyókat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Csúszni idén is ingyen lehet. Fotó: Tésik Attila
A szentesi strand legmélyebb medencéjét is felkészítették a szezonra a napokban. Most már valamennyi medencében tengerkék színű a víz, s beépítették a forgatóberendezéseket. Kivétel természetesen a brűg, ahol a meleg víz adottságainál fogva halványzöld színű – itt tartják meg vasárnap a habpartit. A 33-as medencében országos úszóbajnokság lesz. Pengő László, az intézmény vezetője elmondta, hogy a törzsközönség nyáron is bérlettel látogatja az uszodát, a napi belépők száma viszont olykor ennél is több.

Program

9-kor: Óvodától az olimpiáig címmel országos meghívásos úszóverseny kezdődik
13–15 óráig: a Rádió Szentes élő kívánságműsora
13.45-kor: a Capoeira-Acrobatica Egyesület tart bemutatót
14 órakor: habparti a brűgben
15 órakor: Csodaház címmel gyermekműsor
16 órától: Somló Tamás énekel.
Egész nap lehet táncolni, kézműveskedni, ügyességi játékokban részt venni, léggömböt eregetni és kürtős kalácsot enni. A belépés vasárnap díjtalan.

A csúszda által kínált élményekért naponta érkeznek újabb vendégek a közeli városokból és falvakból, hiszen a környéken máshol nem használható hasonló játék. Egyedülálló a ligeti strand egy másik szempontból is: az uszoda területéről elérhető a Kurca, s lehet rajta csónakázni, vízibiciklizni. A parton a közelmúltban megjelentek a rég nem látott mocsári teknősök, egyesek megfigyelései szerint piócák is úsznak a csatorna vizében – kíváncsi, kalandvágyó gyerekek érdeklődésére minden bizonnyal számíthat a Kurca.

A kempingben május eleje óta töltik idejüket külföldiek, főként a Németalföldről. A nyár folyamán itt telt ház szokott lenni, ezért érdemes előre szobát, sátorhelyet foglaltatni. A topless napozó védett helyen várja a barnulni vágyó hölgyeket, alatta szauna, pezsgőfürdő kínálkozik. A szentesi strand területén most is áll a mobillelátó, ahonnan kényelmesen hallgathatja a közönség a vasárnapi strandpartin a sztárokat.


Továbbá:
Kétlaki életet él a szentesi család tanyájuk leégése után
A szentesi vízilabdás rekordnyereménye
Listát készítenek a felügyelők
Harminc éve az egészség nehéz szolgálatában
Ezrek voltak a szentesi expón