Csatornázás: Szegvár önállóan is próbálkozik Hozzáadás a gyűjtőhöz
Ha önállóan pályázik Szegvár, akkor Mindszent is ezt teszi

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-27 |

Nemsokára kiderül, hogy közösen kezdi-e a csatornázást Mindszent és Szegvár. Az engedélyes terv elkészítéséig ugyanis a nagyközség még megpróbál önállóan forrást keresni, s ha sikerül, akkor egyedül vág neki a munkának.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Alig két hónap múlva kiderülhet, hogy Mindszent és Szegvár végül közösen pályázik-e majd a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésére. A két település ugyan már korábban megegyezett az együttműködésről, viszont lehetőséget hagytak magunknak arra is, hogy ha külön-külön sikerülne forrást találni, akkor önállóan vágnak neki a beruházásnak. A híresztelések szerint a szegvári képviselők már döntöttek arról, hogy melyik pályázaton indulnak el.

– Ez így nem teljesen igaz – mondta el érdeklődésünkre Szenczi Sándorné, a nagyközség polgármestere. Elmondta, csupán arról határoztak, hogy önállóan is keresik a lehetőséget. Addig tehetik meg ezt, amíg a beruházás közös engedélyeztetési terve nem készül el, azaz, mintegy két hónapig. Ha ugyanis meglesz a terv, akkor Mindszenttel együtt kell folytatni a beruházást – jegyezte meg a polgármester.

Szegvár egyébként már előrébb jár a kisvárosnál a hálózat kiépítésének előkészítésében. Már korábban megalakították a víziközmű-társulást. Mindszenten még nem tartanak itt. Ezért is próbálkozik a nagyközség önállóan forráskereséssel, meg azért is, mert egyre nagyobb szükség lenne a szennyvízcsatornára. A polgármester szerint az előzetes számítások alapján mintegy másfél- kétmilliárd forintba kerülne Szegvárnak a csatornázás, míg a Mindszenttel közös program ennek több mint a duplája lenne.

Ha önállóan pályázik Szegvár, akkor Mindszent is ezt teszi, de ez így nehezebben járható út, mint a közös beruházás – vélte Zsótér István mindszenti polgármester, aki bízik az együttműködésben.


Továbbá:
Sokan fordulnak a külterületi koordinátorokhoz Vásárhelyen
István ma is bebújik a kemencébe
Lepusztult bódék a főúton
Gondok a temetőben
Jusztina néni saját tehetségét gondozza