A szentesi pólós lányok könnyedén szerezték meg a 3. helyet Hozzáadás a gyűjtőhöz
A bronz is szépen csillog

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-15 | Szélpál László

A papírformának megfelelően a Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK végzett a női vízilabda OB I harmadik helyén. Kocsis István tanítványai jókora fölénnyel utasították maguk mögé a BVSC-t.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
BVSC - Hungerit-Top Cop Security-Szentesi VK 2-11
OB I-es női vízilabda-mérkőzés a 3. helyért, visszavágó. Budapest, Szőnyi úti uszoda, 100 néző. Vezette: Bátori, Kun.
BVSC: Dögei – Bodor, TAKÁCS O., Hári, GRUBER 1, Hönig, CSAVAJDA 1. Csere: László, Tomaszewski, Makra, Csabai, Márki, Dolnay A. Edző: Dolnay Ottó Tamás.
Hungerit: BREZOVAI – GYŐRI 2, SIPOS 1, MOLNÁR A., SZREMKÓ 5, TÓTH A. 1, Dunderski 1. Csere: Huszka, Dalmády Sz. 1, Dalmády P., Pengő, Szabó X., Berak. Edző: Kocsis István.
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 3/1.
Ötméteresből: 2/0, ill. 2/2.
Harmadik lett: a Szentes, kettős győzelemmel, 25–9-es gólkülönbséggel.

Fotó: Vidovics Ferenc
Ha nem változtatták volna meg a bronzpárbaj lebonyolítását, ha két győztes mérkőzésig tartott volna a csata, akkor is a Hungerit számított volna toronymagas esélyesnek. Csakhogy ebben az esztendőben oda-visszavágó volt hivatott dönteni a női vízilabda OB I harmadik helyéről. Egy héttel korábban a Szentes 14–7-re nyerte meg a ligeti uszodában rendezett találkozót. A hátrányt ugyanis akkor sem tudta volna ledolgozni a BVSC, ha Kocsis edző egyetlen percre sem küldi medencébe a kezdő hetes egyetlen tagját sem.

A tréner viszont annyira nem nagy híve a kísérletezgetéseknek, ilyen formán pedig csak formalitásnak ígérkezett a Szőnyi úti visszavágó. Az is lett, pedig az első negyedben messze voltak a vendégek a jó játéktól. Kimaradtak a helyzetek, csak Brezovai Dorottya volt elemében. Aztán a 7. percben a Szentes szerbia-montenegrói légiósa, Dunderski végre betalált, a gól pedig átlendítette a csapatot. Onnantól kezdve nem volt kérdéses, hogy melyik a lényegesen erősebb, jobb, fegyelmezettebb gárda. A fordulásig Szremkó Krisztina három akciógólt szerzett, mellette még Dalmády Szandra is betalált. Ideje korán eldőlt a meccs, de ebben azért Brezovai kapusnak is jutott azzal szerep, hogy két büntetőt is hárított.

Szuszi-gólok

Akárcsak egy hete, ezúttal sem tudtak a BVSC bekkjei mit kezdeni Szremkó Krisztinával. „Szuszi" most is tarthatatlan volt, szerzett öt akciógólt (ebből kettőt csavarva), és tanárian irányította a védekezést is. Nem kétséges, hogy a bronzmeccs visszavágóján ő volt a Szentes legjobbja.

Az amúgy lelkes tehetségekből álló BVSC 2–5-nél sem adta fel, de hiába volt nagy az akarat, az a tudás mellett eltörpült. Szremkó „Szuszi" a tripla mellé még odabiggyesztett egy duplát, Sipos Edit is vágott egyet, Tóth Andi és Győri Eszti értékesítette a maga büntetőjét, ráadásul utóbbi előnyből is betalált, 2–11. Ennél azért nehezebb mérkőzésre számítottak a szentesiek. Nem az ő hibájuk, hogy ekkora különbség van a harmadik és a negyedik helyezet között. A bronzérmeket Szentgyörgyi Ferenc, a Magyar Vízilabda-szövetség versenybíróságának elnöke akasztotta a szentesi lányok nyakába.

Kocsis István: – Megérdemelten lettünk harmadikok, méltóképpen búcsúztunk a bajnokságtól. A lányok a taktikai utasításokat maradéktalanul betartva, fegyelmezetten pólóztak, végig élvezték a játékot. Minden elismerésem a BVSC gárdájáé, az övé a jövő csapata. A jelen viszont még rólunk szól.


A főszereplők mondták

Szremkó Krisztina:
– Az öt arany és a két ezüst után ennek a bronzéremnek is tudok örülni. Idén ez volt a realitás, a Domino és a Dunaújváros erősebb volt nálunk.

Sipos Edit:
– Ha jól számolom, most állhattam tizenötödször a dobogóra. Tízszer voltam bajnok, háromszor ezüstérmes, a bronzból ez a második. Kis szerencsével talán eljuthattunk volna a fináléba, de ami most nem sikerült, az jövőre realizálódhat.

Győri Eszter:
– Örülök a harmadik helynek, idén nem volt több bennünk. A BVSC-nél lényegesen jobbak vagyunk, ezt be is bizonyítottuk. Ősszel megint kiutazom az Egyesült Államokba, leteszem az utolsó vizsgámat, diplomásként visszatérek, aztán minden tudásommal igyekszem segíteni a Hungeritet.

Molnár Anett:
– A harmadik hely volt a legtöbb, amit a most befejeződött bajnokságban elérhettünk. Az évad elején jól ment, aztán hullámvölgybe kerültem, a hajrában megint hoztam a tőlem joggal elvártakat.

Brezovai Dorottya:
– Két ezüstérmem már volt, most ez kiegészült egy bronzzal is. Remek kis közösség a mienk, öröm ide tartozni. 



Továbbá:
Nem sikerült szépen búcsúznia a HNKC SE-nek
Előny ismét a Veszprémnél
Roszkos Zoltán élete a futball
Folytatódik a Pick Szeged küzdelme a bajnoki címért
Hatodik lett a Szeviép