Megkezdődtek a matematika írásbelik a középiskolákban Hozzáadás a gyűjtőhöz
A diákok 7 százaléka vizsgázik emelt szinten

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-09 |

Rendben megkezdődtek a középiskolákban a matematika írásbelik kedden reggel, a diákok emelt és középszinten adnak számot tudásukról.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az oktatási tárca közlése szerint matematikából középszinten 90 477-an, emelt szinten 6 408-an vizsgáznak a középiskolákban. A vizsgázók 93 százaléka középszinten, 7 százaléka emelt szinten érettségizik. A maturáló diákok közül több mint 1 400-an tíz különböző idegen nyelven tesznek matematika érettségit.

Középszinten a feladatok első részére 45 perc, második részére 135 perc áll rendelkezésre, míg emelt szinten a két feladatrész megoldására 240 percet fordíthatnak a diákok.

Matematikából az írásbeli vizsgán függvénytáblázat és olyan zsebszámológép használható, amely szöveges adatok tárolására és megjelenítésére nem alkalmas. A függvénytáblázatról és a számológépről a vizsgázónak kell gondoskodnia.

Az eredményeket a tavalyival megegyező módon számítják ki az idén is. A vizsgán nyújtott írásbeli és szóbeli teljesítmény értékelését százalékban kell meghatározni. A százalékok alapján adják az osztályzatot, valamint ebből kell kiszámolni a felvételi pontokat. A jeleshez középszinten 80 százalékos, emelt szinten 60 százalékos eredményt kell elérni, míg az elégségeshez mindkét szinten 20 százalékot.
Forrás: HVG


Továbbá:
Lemond mandátumáról Szilvásy György és Gráf József
Tőzsdére viszik az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-t
Hét iskolába küldtek kevesebb matematika tételt
Mindent tagad a Kulcsár-per negyedrendű vádlottja
Egyre gyorsabban apad a Tisza