5. választókerület: nyolc település közül négy a nyertesé Hozzáadás a gyűjtőhöz
Fele ide, fele oda voksolt

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-05-05 | Újszászi Ilona

Milyen az egy választókerületbe tartozó településeken az erősorrend? Erre voltunk kíváncsiak az országgyűlési képviselő-választás eredményének véglegessé válásával az 5. számú választókerületben is, ahol a nyertes jórészt a szentesi többletvoksoknak köszönheti mandátumát.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A települések fele ide, fele oda szavazott az 5. számú választókerületben. A Fidesz–KDNP jelöltje, Farkas Sándor nyerte el Árpádhalom, Eperjes, Nagytőke, Szegvár – míg az MSZP-s Szirbik Imre Derekegyház, Fábiánsebestyén, Nagymágocs és Szentes szavazói többségének voksát. Meglepő, hogy Farkas Sándor a munkahelyének, a Kinizsi Rt.-nek is otthont adó Fábiánsebestyénen alul maradt Szirbik Imrével szemben.

Viszont Szentesen bejött a papírforma: a polgármester, Szirbik Imre itt szerepelt a legjobban. Ő a legkevesebb voksot Szegváron gyűjtötte össze. Ott Farkas Sándor tarolt, a legrosszabbul pedig Derekegyházon szerepelt.

A két főrivális mellett még a ringbe szálló SZDSZ-jelölt, Gombos András összesített átlagánál jobban teljesített Nagytőke, Nagymágocs, Eperjes és Derekegyház lakói körében. A Munkáspárt aspiránsa, Pap Imre viszont egyetlen voksot sem kapott Árpádhalmon, ugyanakkor Eperjesen szerepelt a legjobban.


Továbbá:
Tovább tárgyalnak a kastélyról
Sportot űznek a kivágásból
Korszerűsítették a szentesi mentőállomást
Parádéztak a gyerekek a szentesi főutcán
Palacsinta a katonáknak