A szentesi főigazgató börtönbüntetéséről tárgyalnak


A Csongrád Megyei Bíróságon folyik a szentesi kórház egykori főigazgatójának, valamint osztályvezető főorvosának büntetőpere.

A Csongrád Megyei Bíróságon hétfőn folytatódott az a büntetőper, amely Kovács Ágnes, a szentesi kórház egykori főigazgatója és Geönczeöl Tibor, az intézmény egykori osztályvezető főorvosa ellen indult. A bíróság sajtótitkára a Weborvost arról tájékoztatta: a hétfői tárgyalást elnapolták, a büntetőpert májusban folytatják.

Amint arról portálunkon írtunk, a Szegedi Városi Bíróság a vádlottakat nagy kárt okozó csalásban és magánokirat-hamisításban találta bűnösnek, amiért az egykori kórházigazgatót – a Kórházszövetség volt elnökét – bűnsegédként vonták felelősségre. A milliós nagyságrendű pénzbüntetés mellett Kovács Ágnesre felfüggesztett, míg a főorvosra letöltendő börtönbüntetést róttak ki.

Az ítélet ellen az érintettek fellebbeztek, így az nem emelkedett jogerőre. A vádirat szerint a szentesi kórházban több mint kétszáz alkalommal végeztek el sürgősségi megjelöléssel csípőprotézis-műtéteket külföldi állampolgárokon, akik után normál esetben nem járt volna térítés a magyar egészségkasszából.


Börtönbüntetés a szentesi kórházvezetőnek

2006-03-20 18:08 Forrás: Weborvos B. P. L.


Kapcsolódó cikkek:
   Szentesi főigazgató eltávolítása: indoklás csütörtökön