Selyben Zsolt az élen Hozzáadás a gyűjtőhöz
Benkő Sándor és Papp János még javíthat

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-04-29 |

Az egyes és kettes fogatok díjhajtásával tegnap elkezdődött Fábiánsebestyénben a fogathajtók Világkupája, mely egyben az országos bajnokság nyitófordulója és vb-válogató is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Népes és erős mezőny (négy ország, negyvennégy induló) gyűlt össze a fábiánsebestyéni lovasnapok keretében zajló fogathajtóversenyre, mely Világkupa, az országos bajnokság első fordulója, valamint világbajnoki válogató is. Az első számot, a díjhajtást az egyesek kezdték, itt egyedül a vásárhelyi Benkő Sándor (Aranyági Ménes) képviselte megyénket. A rutinos hajtó 82,80 hibaponttal a 11. helyen zárta ezt a „szakaszt". A számot ifj. Bozsik József (Tápiószentmárton) nyerte 54 hibaponttal, a második helyen a dabasi Szilágyi Zsolt (58 hibapont), míg a harmadikon a tavalyi bajnok, a csopaki Gáspár Zoltán (59,60) végzett.

A ketteseknél két megyei illetőségű sportolóért szoríthattunk. Az esélyeknek megfelelően a világbajnoki ezüstérmes mórahalmi Selyben Zsolt (39,94 hibapont) lett az első, mögötte a kecskeméti Nyúl Zoltán (49,92) és a tápiószentmártoni Hegedűs Imre (50,82) végzett. De nem lehetett panasz a másik hazai versenyzőre, a szegvári Papp Jánosra (63,74) sem, ő a 12. helyen zárta a napot.


Hétvégi program

A fábiánsebestyéni lovasnapok keretében zajló fogathajtó Világkupán, országos bajnokságon és világbajnoki válogatón ma 10 órától rendezik meg a díjhajtás második „félidejét" (a négyes fogatoknak, a szegedi Hódi Károllyal és a vásárhelyi Kecskeméti Lászlóval), vasárnap 9 órától következik a maratonhajtás, hétfőn 10-től pedig az akadályhajtás.