Dóc közelében is megcsúszott a Tisza töltése Hozzáadás a gyűjtőhöz
A lakosok nincsenek veszélyben

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-04-29 |

Mintegy öt méternyi hosszon megcsúszott a töltés Dóc község közelében. A csúszás miatt nem veszélyezteti a településen élőket a Tisza. A töltést homokzsákokkal, bordás megtámasztással erősítik.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Mintegy ötméteres töltéscsúszást történt a Csongrád megyei Dóc településnél, a helyi lakosságot ennek ellenére sem fenyegeti a Tisza - közölte Dobson Tibor, a Katasztrófavédelem szóvivője. "A töltéscsúszásnak nincs lakosságot érintő vonzata" - hangsúlyozta a szóvivő.

Az átázott rézsűn egy hosszanti repedés keletkezett, a töltéstest azonban nem sérült meg - tájékoztatta az MTI-t Kőfalvi István, az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság műszaki ügyeletese.

A töltést bordás megtámásztással erősítik, a védekezésben vízügyi szakemberek irányításával száz katona vesz részt, a sérült gátszakaszhoz a vízfelől pontonokkal is szállítják a homokzsákokat - tudatta az ügyeletes.

A Tiszán és mellékfolyóin folytatódik a lassú apadás, amely a folyó Csongrád megyei szakaszán és a Hármas-Körösön kissé felgyorsult, s az előző napi 7 centiméterrel szemben szombatra 9-10 centimétert tett ki - tájékoztatta Dobi László, az Alsó-Tisza Vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (ATIKÖVIZIG) vezetője.

Szombaton délelőtt a vízállás Csongrádnál 992 centiméter volt, ez már alacsonyabb a 2000-es maximumnál, Szegeden pedig 976 centimétert mértek, ez még 16 centiméterrel haladja meg az 1970-es csúcsot - közölte az igazgató. A Maros változatlan ütemben szintén lassan apad, Makónál szombaton 10 órakor 467 centimétert mértek.

A Körös-zugban időközben csökkentették a védekezésben résztvevők számát. A Tiszán és a Körösökön továbbra sem múlt el a veszélyhelyzet, a folyók csak lassan apadnak.

A 20. napja tartó magas víz miatt egyre több helyen ázik át a töltés, Kunszentmártonban újabb 18 embert kellett kiköltöztetni.

(Forrás: MTI)



Továbbá:
Hóbiárt: szaladt a konyha
Szövetségben volt az erő
Marad a jelenlegi kormánykoalíció
Az ár elől menekültek a Tiszazugból
Mától kezdődik a hosszú tetőzés, 1015 centivel