Ritkán csaphatnak össze az érvek Hozzáadás a gyűjtőhöz
Csongrádon, Szentesen és Makón vitáznak a jelöltek

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-04-05 | Blahó Gabriella

Ma este egy asztalhoz ül a Fidesz és az MSZP miniszterelnök-jelöltje – Orbán Viktor és Gyurcsány Ferenc vitája a kampány egyik legfontosabb rendezvénye. Kíváncsiak voltunk arra, vajon a Csongrád megyei jelöltek érvei összecsapnak-e, vagy az aspiránsok csak külön-külön, egymástól függetlenül próbálják meggyőzni a választókat.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Otrosinka Ferenc szabad demokrata, Bedő Tamás szocialista, Rabi Mihály MDF-es és Vincze László fideszes jelölt választási vitáját Gellérfy László (középen) vezette Csongrádon Fotó: Donka Ferenc/Csongr
A 4-es választókörzetben a Csongrád Tv-ben már egy asztalhoz ült a négy induló képviselőjelölt, a szocialista Bedő Tamás, a szabad demokrata Otrosinka Ferenc az MDF-es Rabi Mihály és a fideszes Vincze László. A felvételt legalább hat alkalommal sugározzák. A Csongrád Rádióban holnap délután kettő és öt óra között élő egyenesben mérkőznek a jelöltek, akik négy témakörben fejtik ki véleményüket.

A Rádió Szentes az 5-ös körzet négy aspiránsának a választást megelőző utolsó héten napokon át névsor szerint ad 23 percet, pénteken 11 és 12 között egyórás élő vitaműsort közvetít a fideszes Farkas Sándor, a szabad demokrata Gombos András, a munkáspárti Pap Imre és a szocialista Szirbik Imre részvételével. A vitát este 9-kor megismétlik. Az egyesületi formában működő Civil Tv stúdiójában külön-külön megszólaltak a jelöltek, a stábnak nincsenek arra eszközei, hogy egy asztalhoz ültesse őket – erre talán a második forduló előtt, amikor szűkül a kör, lehetőség lesz.

A vásárhelyi VTV nem ülteti egy asztalhoz az MSZP-s Bacsa Pált és a fideszes Lázár Jánost, vitát nem rendez, viszont a 6-os körzet összes képviselőjelöltjéről ingyenesen háromperces filmet forgatott – tudtuk meg. Emellett holnap délután hatkor mindenki kap 15 percet a bemutatkozásra. A kisközösségi Rádió X az elmúlt három vasárnapon kerekasztal mellett beszéltette a jelölteket és mindenki kapott külön-külön egy órát.

A makói városi televízióban pénteken este negyed hétkor élő egyenes adásban beszélgetnek a város jövőjéről a 7-es választókörzet jelöltjei. A Fidesz és az MSZP tegnap közös sajtótájékoztatón jelentette be, hogy vitát rendez. A szocialisták eredetileg a két nagy párt jelöltjét, az MSZP-s Buzás Pétert és a fideszes közös jelöltjét, Martonosi Györgyöt szerették volna csak látni a műsorban, a Fidesz javaslatára azonban meghívták valamennyi versengőt – a műsorban egyedül a zöldek jelöltje nem vesz részt, de az említetteken kívül ott lesz a centrumos Kocsis Ernő, az SZDSZ-es Siket István, a munkáspárti Szabó Jenőné.


Továbbá:
Ellenzi a hálapénzt az SZDSZ
Siker lett Szentesen a White Party
Elkezdték a Kurca kotrását
Norvég alapra pályázik Szentes
Az 5. számú körzet (Szentes) indulói