Három Fülöp Reimsben Hozzáadás a gyűjtőhöz
Tibikét a francia korosztályos válogatottba hívják

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-25 | Szélpál László

A Szentes egykori kiváló vízilabdása, Fülöp Tibor immár ötödik éve edzi a francia élvonalban szereplő Reims gárdáját. A dolog pikantériája, hogy két gyermeke, Zsadány és Tibor is a csapat tagja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Balról Tibike, Tibor és Zsadány. Fotó: DM/DV
Évekkel ezelőtt még Tóth Gyula segítőjeként a szentesi női vízilabdacsapatnál kóstolt bele az edzői pályába Fülöp Tibor. Később a Szeged férfi csapatának szakmai munkáját irányította, majd a Szentesét. Aztán jött egy hívás Franciaországból, ő pedig boldogan mondott igent a Reims együttesének. Az első évad még csak próbajelleggel működött, éppen ezért családját Szentesen hagyta, egyedül vágott bele a nagy kalandba. Munkájával elégedettek voltak a gallok, újabb, immár hosszabb időtartamú szerződést ajánlottak. Ez volt a jel a család számára, néhány nap múlva már Sára asszony, valamint a két gyermek, Zsadány és Tibor is Reimsben találta magát. Ha meg már együtt volt a két srác az apjukkal, mi sem volt természetesebb, hogy otthont adó új városukban is folytatták a Szentesen elkezdett pólóedzéseket.

– Büszke vagyok rájuk, egyre nagyobb szerephez juthatnak a Reimsben – magyarázta az edző-apuka. – Jelenleg a tízcsapatos élvonalban a hetedik helyen állunk, az alapszakaszból még két forduló van hátra. Zsadány fiam 21 esztendős, ő a póló mellett nagy hangsúlyt fektet a tanulásra is, az a terve, hogy hazatér, és Szegeden, a bölcsész szakon folytatja egyetemi tanulmányait.

Lekörözni aput

Ifj. Fülöp Tibor sohasem látta élőben játszani édesapját, mindössze egy olyan CD van a birtokában, melyen a Szentes az Eger ellen mérkőzött. – Szerintem édesapám jó játékos volt, de én még nála is többre szeretném vinni, minden vágyam, hogy egyszer bemutatkozhassak a magyar nagyválogatottban – jelentette ki Tibike. – A fater elsősorban a kiszolgálásban jeleskedett, én viszont szeretek gólt szerezni.

A kisebb gyermek, Tibor még csak 16 éves, de már négy élvonalbeli meccs van a háta mögött.
– Mindenféle szülői elfogultság nélkül állíthatom, hogy tehetséges a gyerek, de mivel messze vagyunk az otthontól, erről senki sem tud Magyarországon – magyarázta a negyvennyolc esztendős szakember. – A napokban meghívták a francia korosztályos válogatott edzésére is. Minden vágya, hogy jó pólós váljék belőle.

A család által csak Tibikének szólított ifjú hosszú távra tervez, Magyarországon szeretne karriert elérni.
– Nem tudom, mit hoz majd a jövő, de legkésőbb az érettségi után haza szeretnék menni – fogalmazott az ifjabb Tibor. – Nagyon örülök, hogy a Reims első csapatában négy meccsemen három gólt szereztem, szeretek is itt játszani, de a francia pólót természetesen nem lehet összehasonlítani a magyarral. Igyekszem mindent alárendelni a vízilabdának, hiszem, hogy ennek idővel meglesz majd az eredménye.