Megint meghódították Amerikát Hozzáadás a gyűjtőhöz
A Kádár-legénység mind az öt meccsét megnyerte

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-23 | Szélpál László

Kádár József, a Legrand-Szentesi VK utánpótlás pólóedzője nagy valószínűséggel szeret az Egyesült Államokba járni. Egymás után két évben is tornát nyert csapatával Fort Lauderdale-ben.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: DM/DV
Nagy sikert aratott játékával a Legrand-Szentesi VK fiú pólócsapata, amelyben 1991-ben született srácok dobálják a labdát. A gárda az Egyesült Államokban öregbítette a magyar, és azon belül a szentesi póló jó hírnevét. A fiatalok a Fort Lauderdale-ben rendezett hagyományos viadalon, a saját korosztályukban a csoportmeccseken fölényesen verték a Chicagót, a Miamit és Puerta Rico válogatottját. Az elődöntőben a házigazda South Florida Waterpolo sem jelentett leküzdhetetlen akadályt, akárcsak a fináléban a nyugat-amerikai válogatott.

Tornát nyertek

Az országos I. osztályú gyermek vízilabda-bajnokság ötödik helyezettje, a Legrand-Szentesi VK kiemelkedett a mezőnyből a nyolccsapatos, Fort Lauderdale-ben rendezett viadalon. A következő játékosok szerepeltek a tornagyőztes alakulatban: Csák Máté, Musi Dániel, Dombóvári Márk, Csuka Bernát, Gálfi László, Négyessy Dániel, Bod Bence, ifj. Kádár József, Rácz Norbert, Fazekas Patrik, Hegedűs László, Lakics Balázs, Araczki Endre, edző: Kádár József.

– Szuper körülmények között készülhettünk és játszhattunk, szakmailag rendkívül hasznosnak értékelhető a kint eltöltött néhány nap – jegyezte meg Kádár József, a fiatalok edzője. – A gyerekek családoknál laktak, akik tejben-vajban fürösztötték őket.

A tréner már másodszor vett részt a tornán, egy évvel ezelőtt az 1990-ben születettekből álló társasággal hódította el a kupát.
– A szervezők most is mondták, hogy jövőre is szívesen látnának bennünket, mi mennénk is, de kérdéses, hogy miként sikerül majd előteremteni az utazás költségét. Mert azt tudni kell, hogy az utolsó fillérig a teljes összeget a szülők fizették. Jó szereplésünkkel igyekeztünk meghálálni áldozatkészségüket.