Szentest illeti a Petőfi Szálló Hozzáadás a gyűjtőhöz
Ítélet született a Fővárosi Bíróságon

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-18 | Balázsi Irén

A Fővárosi Bíróság szerint is Szentest illeti a Petőfi Szálló – hangzott el a képviselő-testület tegnap délutáni ülésén. Földvári Nagy István kapitányságvezető rendőri karjelvényt ajándékozott a képviselőknek, és ott vette át Kovács Imre törzszászlós a megyei rendőrfőkapitány jutalmát, mert rövid idő alatt elfogta a fábiáni gázolót.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Ítélet született a Fővárosi Bíróságon, amely kimondta, hogy a szentesi önkormányzat a Petőfi Szállóval kapcsolatban jogosan élt az elővásárlási jogával. Mint arról lapunkban beszámoltunk, a Szegedi Táblabíróság korábban ugyanezt hirdette ki. Ám a FIK Rt. megtámadta azt az 1997 szeptemberében kötött adásvételi szerződést, amelyet a Budalakk nevű céggel kötött. Stern Sándor, az önkormányzat jogi képviselője a minap vett részt a budapesti tárgyaláson, ahol a bíróság elutasította a FIK Rt. keresetét.

A képviselő-testület tegnap délutáni ülésén Szirbik Imre polgármester jelentette be a Petőfi Szállóval kapcsolatos legújabb fejleményt. Egyébiránt pedig a város már kifizette régebben a FIK-nek a szálloda árát, és így az önkormányzat tulajdonát képezi az épület.
Az ülésen gratuláltak Dongó László fideszes képviselőnek, a Zsoldos Ferenc Szakközépiskola címzetes igazgatójának, akit Magyar Bálint oktatási miniszter a Magyar Köztársaság Bronz Érdemkeresztje kitüntetésben részesített munkássága elismeréseként.

A rendőrség munkájáról már tizedik alkalommal számolt be a testületnek Földvári Nagy István alezredes. A kapitányság vezetője elmondta: sok feladatot átadtak az önkormányzatnak, egyet viszont visszakaptak, a helyszíni bírságok behajtását. A kapitány tájékoztatása szerint folyik a nyomozás a lapunkban is megjelent bombariadók ügyében, s ha lezárul az eljárás, nyilvánosságra hozzák annak eredményét. Beszámoltunk arról is, hogy a szentesi rendőrök 48 órán belül elfogták azt a fábiánsebestyéni férfit, aki a település határában elgázolt egy kerékpárost, és elmenekült a helyszínről.

A gázoló megtalálásában vitathatatlan érdeme volt Kovács Imre rendőr törzszászlósnak. Ő a képviselő-testület ülésén vette át azt a jutalmat, amelyet Lukács János megyei főkapitány ítélt meg számára. Földvári Nagy István ellenben Szentes címerével ellátott rendőrségi karjelvényt adott emlékbe a testület tagjainak, mert – mint mondta – a választások éve után a 2007-ben esedékes beszámoló idején már nem biztos, hogy ugyanilyen összetételű lesz az önkormányzat.


Továbbá:
A megye szerint Borzi adatokat manipulált
Szentes: ünnep az egykori megyeházán
Bontással kezdődik a szentesi egyházi idősotthon építkezése
Elbocsátották Borzi Mártát
Ma döntenek a szentesi kórházigazgató sorsáról