Amatőrök az élen Hozzáadás a gyűjtőhöz

Ajánlja a cikket? A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
| 2006-03-18 | Imre Péter

A Legrand-Szentes NB I-es futsalcsapata a Csömör legyőzésével (5–2) a tabella élére ugrott. Nehéz lesz megőrizni ezt a pozíciót, mert a Kurca-partiakra még komoly rangadók várnak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
– Jó érzés a tabella éléről nézni „le" a többiekre – mondta Koncz Zsolt, a Legrand-Szentes játékos-edzője –, nagyon örülünk, hogy ilyen jól szerepelünk a sportág élvonalában. De számunkra most következnek az igazán nehéz meccsek, a nagy erőpróbák, melyek során szeretnénk ott maradni legalább a négy között.

A Kurca-parti együttes tulajdonképpen amatőr, heti egy edzéssel készül a keret a hétfői bajnokikra. Ez nagyon kevés, de a játékosoknak megvan az alaperőnléte, képzettek, szerepeltek már korábban is futsalcsapatban, tapasztaltak és tudnak egymásért, a közös célért küzdeni, hajtani. Ez utóbbi nagyon nagy erény. Valamint az is, hogy edző és játékosai nem szédültek el, meg a sikertől:

Hátralévő meccsek

A Legrand-Szentes hátralévő mérkőzései az alapszakaszban, március 20.: Gödöllői FK–Legrand-Szentes, március 27.: Legrand-Szentes–Kanárik, április 3.: Cső-Montage BFC–Legrand-Szentes, április 10.: Legrand-Szentes–Berek-Rolád Miskolc, április 17.: Legrand-Szentes–Első Beton Szeged, április 24.: Jövőkép Siklós–Legrand-Szentes.

– Számunkra a realitás mindig is a 6–8. hely valamelyike volt – árulta el Zsolt –, de ősszel olyan eredményeket értünk el, ami lehetővé teszi, hogy előrébb végezzünk a pontvadászatban. Szeretnénk élni ezzel a lehetőséggel. Hat mérkőzés van hátra az alapszakaszból, itthon a Miskolc és idegenben a Siklós ellen, úgy értékelem, kötelező a győzelem; a Kanárikkal és a szegedi Első Betonnal vérbeli rangadót játszunk majd a Dr. Papp László-sportcsarnokban és ellátogatunk még az ötödik Cső-Montage és a második Gödöllő otthonába. Utóbbinál éppen most hétfőn vizitálunk és szeretnénk meglepetést okozni, mint az Aramis vendégeként, mikor is csak hajszál választott el bennünket a győzelemtől. Döntetlen, 4–4 lett a vége. Ahogy közeledik a hajrá, egyre kiélezettebb lesz a küzdelem a négybe pályázó együttesek között.
Az eredmények miatt is Szentesen egyre népszerűbb lesz a sportág, a futsal és a csapat, a Legrand. A szurkolók már számon tartják a hazai bajnokikat, egyre többen foglalnak helyet a lelátókon és olykor már vidékre elkísérik a kedvenceket. És mi lesz, ha a záráskor érmet szerez az együttes? De ezt ne kiabáljuk el!